Yusuf İslam, İsrail'e Bakara suresi 44. ayeti hatırlattı

Dünyaca ünlü Müslüman sanatçı Yusuf İslam, Bakara suresinin 44. ayetini de paylaştığı gönderisinde, "Kurbanlar için ağlıyorum ama yüreğim, hiç kimsenin Allah'ın kusursuz adaletinden kaçamayacağının bilinciyle sakin." dedi.

Yusuf İslam, İsrail'e Bakara suresi 44. ayeti hatırlattı
Yusuf İslam, İsrail'e Bakara suresi 44. ayeti hatırlattı
GİRİŞ 26.10.2023 11:52 GÜNCELLEME 26.10.2023 11:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

1960 ve 1970'li yılların en sevilen parçalarına imza atan dünyaca ünlü İngiliz müzisyen Yusuf İslam, Orta Doğu'yu ateş çemberine çeviren İsrail'in Filistin'e yönelik uyguladığı kanlı soykırıma ateş püskürdü.

İsrail'in savaş politikasını kınayan İslam, yaşanan korkunç tabloya tepki gösterdi. "Toplu ceza, utanmaz bir savaş suçu ve potansiyel soykırım." diyen İslam, şöyle konuştu:

"Gözlerim kurbanlar için ağlıyor ama yüreğim, hiç kimsenin Allah'ın kusursuz adaletinden kaçamayacağının bilinciyle sakin. Bu bana huzur vermeye yardımcı oluyor"

İslam, Bakara suresinin 44. ayetini de paylaşımına ekledi:

"Ey İsrailoğulları! Siz insanlara iyiliği emrettiğiniz halde, kendinizi unutuyor musunuz (Yoksa kendinizi sorumsuz mu sanıyorsunuz?) Halbuki siz, üstelik Kitabı (ve Kur'an-ı) da okuyor (Allah'ın emirlerini de biliyor)sunuz. (Buna rağmen) Hâlâ akıllanmayacak (ve yanlışınızı anlamayacak) mısınız?"

Daha önce de sosyal medya hesabından, "İnsan Hakları Bildirgesi'nden önce 10 Emir geldi" başlığı altında paylaşımda bulunan İslam, şu ifadeleri kullanmıştı:

"İlkokulda öğrendiğim 10 Emir, genç yüreğime kazındı; 'iyi' olmanın ne demek olduğunu hatırlatan. Kanunlar bizi medeni kılmak için bilmemiz gerekenleri söylüyor, bunlar sadece İsrailoğulları için değil, Tüm halk için özel bir bağıştı. Komşuna iyi davranmak tam olarak bu demek - herkese eşit saygı. Bir zamanlar 'Kutsal' olarak adlandırılan topraklarda şu anda yaşananların dehşete bakıldığında, yeni bir saldırı ortaya çıkmak üzere gibi; 'toplu ceza', utanmaz bir savaş suçu ve potansiyel soykırım. Tarihsel olarak böyle bir vahşetin kurbanı olan bir grup insandan bu nasıl mümkün olabilir?"

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Yolcu 6 ay önce Şikayet Et
    Sanatçı dediğin böyle olur işte ayette bilecek dini de bilecek sanatını da meşru çerçevede icra edecek
    Cevapla
  • -Gözlemci 6 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşimize
    Cevapla
  • cmk 6 ay önce Şikayet Et
    bunları ve soylarını yer yüzünden kazımak her müslümanın görevi.görünen dağın ardı yakın bir yahudi ve yardakcısını bulmak için bileniyorum.....
    Cevapla
  • mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    helal olsun doğru tesbitler! tüm müslümanlara büyük sorumluluk düşüyor! herkesin herşeyi artık maximum yapma zamanına geldi! bu soykırım tüm müslümanları hedef alıyor MAALESEF!
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu insan görünümlü tefeci katliamcı yaratıklara ne desen de boş ama sonsuz cehennem bu tiplerle dolu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray zirvede farkı açtı!
Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp!