Netanyahu 7 Ekim için Şin-Bet'i ve orduyu suçladı, sonra çark edip özür diledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim'de abluka altındaki Gazze'den Hamas'ın düzenlediği saldırılardaki güvenlik zafiyeti suçunu İsrail ordusu ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet'e yükledi. Netanyahu daha sonra bu paylaşımını sildi.

Netanyahu 7 Ekim için Şin-Bet'i ve orduyu suçladı, sonra çark edip özür diledi
Netanyahu 7 Ekim için Şin-Bet'i ve orduyu suçladı, sonra çark edip özür diledi
GİRİŞ 29.10.2023 11:29 GÜNCELLEME 29.10.2023 12:40

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "7 Ekim'de Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarla ilgili Başbakan'a bilgi verildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu aksine hiçbir uyarı gelmediğini" savundu.

Açıklamada Netanyahu, "bilakis İsrail ordusu ve Şin-Bet'in (Şabak) Hamas'ın yıldırıldığı ve sükunetin sağlandığı değerlendirmesini yaptıklarını" aktardı.

İsrail Başbakanı, "savaşın çıktığı son ana kadar" tüm istihbarat teşkilatlarının kendisine ve hükümete defalarca aynı yönde bilgi verdiğini savundu.

PAYLAŞIMINI SİLDİ, ÖZÜR DİLEDİ

Netanyahu daha sonra, İsrail ordusu ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet'e (Şabak) yüklediği paylaşımını sildi.Netanyahu sildiği tweet için özür dileyerek, "Yanılmışım. Basın toplantısından sonra söylediğim şeylerin söylenmemesi gerekirdi ve bunun için özür diliyorum. Güvenlik güçlerimizin tüm başkanlarına tam destek veriyorum. Genelkurmay Başkanı'nı ve cephede savaşan ordumuzun komutanlarını ve askerlerini destekliyorum. Birlikte kazanacağız." dedi.

Binyamin Netanyahu, dün düzenlediği basın toplantısında "üst üste başarısızlığın sorumluluğunu alıp almadığı" şeklindeki soruya, "Berbat bir zafiyet vardı, sonuna kadar araştırılacak. Ben dahil herkes bu konuda hesap vermek zorunda kalacak ama bunların hepsi savaştan sonra olacak." yanıtını vermişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!