Kara savaşında, İsrail neye uğradığını şaşırdı! Kassam Tugaylarından peş peşe darbeler...

Son dakika haberi... Hamas Hareketinin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, savaşçılarının Gazze'nin güneyinden sızan İsrail güçleriyle çatıştığını duyurdu. Son çatışmada İsrail'e ait 4 askeri aracın imha edildiği duyuruldu.

GİRİŞ 31.10.2023 06:32 GÜNCELLEME 31.10.2023 11:23
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Kassam Tugaylarının Telegram sayfasından yapılan açıklamada, "Savaşçılarımız düşman güçlerine karşı patlayıcılar ve otomatik silahlarla savaşıyor, Yasin 105 roketleriyle 4 askeri aracı hedef aldık." ifadeleri kullanıldı.

Gazze'nin güneyinden sızan İsrail güçleriyle çatışmaların sürdüğü belirtilen açıklamada, yine Yasin 105 roketleriyle Gazze'nin kuzeybatısında bir İsrail buldozeri ve tankının vurulduğu bildirildi.

Dün akşam saatlerindeetinde de Hamas, Gazze sınırında işgalci İsrail güçlerine ait 6 askeri aracı daha imha ettiklerini duyurmuştu.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırılarına başladı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 311'i asker 1400 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısı 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5'e yükselirken, 20 bin 242 kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi işgalcilerin saldırılarında ise 116 Filistinli öldü, 1900'den fazla Filistinli yaralandı.

İsrail bombardımanında Gazze'de 34 Lübnan'da da 1 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi.

İsrail ordusu, 26 Ekim’de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırısının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 110
  • Hak üzere 6 ay önce Şikayet Et
    Ah benim Müslüman kardesim ah, hep birlikte olani gürüyoruz, olan Filistinli bebeklere, çocuklara, kadınlara oluyor bir de Gazzeye oluyor, tâş üstünde taş birakmadı zalim düşman.
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu örgütler nedeniyle ellerinde kalan son yerleride kaybedecekler. Hamas, kassam olmasaydı farklımı olacaktı. israil bişekilde yine saldıracak ve işgale devam edecekti. İsrailin ayak bastığı yerde başka ırka hayat olmaz. En iyisi yahudileri asla yanınıza bile yaklaştırmayın. Yok olursunuz.
    Cevapla
  • Adlar 6 ay önce Şikayet Et
    Abd Ìsrail Bitirdiler Koça ğüçlere bakin 25 ğünde iṣleri biti Cocuklara Halka Bomba atan
    Cevapla
  • Adlar 6 ay önce Şikayet Et
    Daha Cok Ṣaṣiraçak Ìsrail Askeriymiṣ Adi asker Çabulçular onlar Gezi olayinda varidi ya onlar ğibi
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Allah Mücahitlerie güç kuvvet versin insaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan şimşek açıkladı: Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı?
Son dakika haberi: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü