Çin'den İsrail'i kızdıracak adım: Haritadan sildiler!

Çin’in “Google benzeri” arama motoru Baidu, İsrail’i haritalardan çıkarttı. Alibaba'da da yer alan haritada İsrail ismi çıkmıyor.

GİRİŞ 31.10.2023 12:31 GÜNCELLEME 31.10.2023 12:41
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

The Wall Street Journal'ın haberine göre Çinli teknoloji devleri Baidu ve Alibaba artık haritalarında İsrail adını göstermiyor.

Gazete , çevrimiçi haritaların İsrail'in sınırlarını ve şehirlerini gösterdiğini söyledi . Ancak diğer komşu ülkelerin aksine  ülkenin adı verilmiyor.

Sosyal medya kullanıcıları, WSJ'nin iddiasını doğruladığını söyledikleri haritaları paylaştı.


Benzer durumun cep telefonuyla haritaya erişildiğinde de yaşandığı görüldü. Şirketlerden konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Çin resmi olarak İsrail ve Filistin devletlerini tanıyor. Pekin Filistin sorununa çözüm olarak iki devletli çözümden yana ve Filistin devletinin tanınması çağrıları yapıyor. Çin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları karşısında ateşkes çağrısı yapıyor.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 40
  • RAMAZAN KARAKAYA 6 ay önce Şikayet Et
    Akıl hastası,paronayak israil onların paralı askeri kiralık katil abd ingiltere,avrupa 4~5 yaşındaki masum çocukları kasatura,döner bıçağı lime lime doğruluyorlar dünya izliyor.filistinli mücahitler Allahın izni ile korkak yahudi katilleri hezimete uğratınca yahudi katiller hırslarını bebek ve çocuklardan alıyorlar.Zafer inananların olacak.kofti münafık sözde müslümanlar izlesin.
    Cevapla
  • Birisi 6 ay önce Şikayet Et
    Çin'in çıkarları İsrail'e karşı bu hamleyi yapmayı gerektirmiştir. Bu nedenle böyle davranmıştır. Biz Müslümanları düşündüğü için değildir bu hamlesi. Zaten Türk'e Türk'ten başka dost olmaz.
    Cevapla
  • Dimdik ayaktayiz 6 ay önce Şikayet Et
    Bazilari cukkayi dolduruyor mezarda kasa yaptirirlar giderken
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    bunu özellikle suudlara mısıar lübnana gösterin... Birde bu çin doğu türkisandaki soykırımı düzeltse. belki dost olarak görebiliriz
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Biz de çıkartalım Çok güzel bir örnek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırıları, dünyada Yahudi avına mı dönüşüyor?
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama