İsrail saldırıları sonucu Gazze'de 38 medya çalışanı öldürüldü

Abluka ve yoğun bombardıman altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden basın mensuplarının sayısının 38'e yükseldiği belirtildi.

İsrail saldırıları sonucu Gazze'de 38 medya çalışanı öldürüldü
İsrail saldırıları sonucu Gazze'de 38 medya çalışanı öldürüldü
GİRİŞ 01.11.2023 10:46 GÜNCELLEME 01.11.2023 10:50

Filistin Gazeteciler Sendikasının yaptığı açıklamada, 7 Ekim'den itibaren İsrail saldırıları sonucu 25 Filistinli gazeteci ve 13 medya çalışanının hayatını kaybettiği duyuruldu. En az 35 gazetecinin evinin bombardımana maruz kaldığı belirtilen açıklamada, söz konusu gazetecilerin onlarca yakınının öldüğü kaydedildi.

Filistinli Gazeteciler Sendikası: İsrail'in saldırılarında 11 gazeteci öldü, 2 gazeteci ise kayıp

Filistin Gazeteciler Sendikası, bu saldırılarda eşi ve iki çocuğu öldürülen Al Jazeera çalışanı gazeteci Vail Dahduh'un evinin bombalanması olayının maksatlı olduğuna dikkati çekti. İsrail'in sistemli bir siyaset güderek Filistinli gazetecileri hedef aldığına işaret edilen açıklamada, 2000 yılından 7 Ekim'e kadar İsrail ordusunun 55 Filistinli gazeteciyi öldürdüğü ifade edildi.

KAYNAK: TRT HABER
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye'ye övgü: Merkez Bankası doğru yolda
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..