Radyoaktif suyun okyanusa boşaltılmasında üçüncü evre

Japonya'da Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'nde biriken radyoaktif özellikli işlenmiş atık suyun okyanusa boşaltılmasında üçüncü evreye geçildi.

Radyoaktif suyun okyanusa boşaltılmasında üçüncü evre
Radyoaktif suyun okyanusa boşaltılmasında üçüncü evre
GİRİŞ 02.11.2023 09:00 GÜNCELLEME 02.11.2023 09:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Santral işletmecisi Tokyo Electric Power'ın (TEPCO) açıklamasına göre, ilki 24 Ağustos-11 Eylül, ikincisi 5-23 Ekim'de tamamlanan işlenmiş atık su boşaltımında üçüncü evre başladı.

Buna göre, 20 Kasım'a kadar günde yaklaşık 460 tonluk atık su, deniz seviyesinin altına inşa edilen tünel vasıtasıyla sahil kıyısından 1 kilometre açığa, Pasifik Okyanusu sularına salıverilecek.

Dördüncü evrede gerçekleşecek atık su boşaltımlarıyla Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'nden Mart 2024 sonuna kadar toplam 31 bin 200 ton atık su boşaltılması planlanıyor.

Japonya'da nükleer kriz: Halk hükümete dava açtıJaponya'da nükleer kriz: Halk hükümete dava açtı

Radyasyonlu suya maruz kalan iki işçi hastanelik olduRadyasyonlu suya maruz kalan iki işçi hastanelik oldu

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), santraldeki incelemelerin ardından temmuz başındaki nihai raporunda, planın, güvenlik standartlarıyla uyumlu olduğunu duyurmuştu.

Boşaltım planı, bölgede yaşayan balıkçıların ve çevre koruma aktivistlerinin yanı sıra Çin başta olmak üzere komşu ülkelerin tepkisine yol açıyor.

Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremin yol açtığı tsunami, Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'nde hasara neden olmuş, radyoaktif serpinti nedeniyle santralin çevresi "tahliye bölgesi" ilan edilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Suyu kaynatıp buharlaştırın radyo aktif atık kuru halde dibe çöker, kalan madde yerin 1 km altına gömülür
    Cevapla
  • Akademik 6 ay önce Şikayet Et
    Nukleer enerji ile calisan ucak gemileri ve denizaltilarin radyoaktif sulari nereye bosaliyor saniyorsunuz dogu.akdeniz amerikan gemileri ile dogu akdenizi kirletiyorlar ama ses yok
    Cevapla
  • okan 6 ay önce Şikayet Et
    yazık ya. enerji olmadan yaşayabilir insanlar ama zehirli bir okyanus ile yaşayamaz. enerji gelecek diye okyanus hayatı son bulacak. her yer zehirlenecek. bu kadar mı kıt akıllı insanoğlu...
    Cevapla
  • Dava Adamı 6 ay önce Şikayet Et
    ve insanlık yok olacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü