ABD'den İsrail'e Gazze tavsiyesi: Daha küçük bombalarla vurun

Amerika, İsrail'e tavsiyede bulunarak, "Gazze'yi ölçülü ve küçük bombalarla vurmasını" istedi. Biden yönetiminin, iç baskılarla baş etmekte zorlandığı ve İsrail'e "Hamas'ı hedef alın, sivil zayiatı en aza indirin." dediği öne sürüldü.

GİRİŞ 05.11.2023 15:22 GÜNCELLEME 05.11.2023 16:20
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

New York Times'ın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD'li yetkililer Gazze Şeridi'ndeki sivil ölümleri azaltmak için İsrail'e atılacak adımları özel olarak özetlerken, hava saldırılarında "daha küçük bomba kullanma" tavsiyesinde bulundu.

Gazete, Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in İsrail ziyareti sırasında Başbakan Binyamin Netanyahu'yla bir araya geldiğini hatırlatırken, Blinken'ın bu görüşmede, İsrail'in sivil ölümleri en aza indirmek için atabileceği ve atması gereken somut adımlar hakkında konuştuğunu aktardı.

Blinken, Ürdün'de Arap liderlerle yaptığı görüşmenin ardından aynı noktayı tekrarlamıştı.

Adlarının açıklanmaması kaydıyla New York Times'a konuşan ABD'li yetkililer, İsrailli mevkidaşlarına operasyonlarında daha ölçülü bir yaklaşım benimsemelerini tavsiye ettikleri bir dizi görüşme yapıldığını belirtirken, "İsrail'e, 'Hamas liderlerini hedef alma' yöntemlerini geliştirmesi, saldırılara başlamadan önce Hamas'ın komuta ve kontrol ağları hakkında daha fazla istihbarat toplaması, yeraltı tünel ağını yok etmek için 'daha küçük bombalar' kullanarak Gazze Şeridi'ndeki kayıpları azaltması tavsiye edildi" diye yazdı.

Ayrıca ABD'li yetkililerin İsrail yönetimine, kara kuvvetlerinin kendi silahlarını kullanarak sivil bölgeleri askeri bölgelerden ayırması gerektiğinin altının çizdiği de ifade edildi.

ABD ve İsrail, Gazze konusunda uzun vadede ayrışıyorABD ve İsrail, Gazze konusunda uzun vadede ayrışıyor

"SİVİL ZAYİATI EN AZA İNDİRİN"

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ise, ABD ve İsrail'in, Gazze'ye ilişkin uzun vadeli planlarda görüş ayrılığı yaşadığını öne sürdü. Haberde, ABD ve İsrail kamuoyunda yönetimlerine karşı baskıların arttığı kaydedilerek, Biden yönetiminin, İsrail'i "sivil zayiatı en aza indirmeye ve Hamas liderlerini hedef alan daha fazla stratejik saldırı düzenlemeye zorladığı" kaydedildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 72
  • Hakkı 6 ay önce Şikayet Et
    Bunlar in tasmasi kimin elinde onları bulmak lazım bunlar ülke yönetecek adam değil
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    Gazzeye atilan her " buyuk/kucuk" bomba ; BIDEN ve Netenyahu ikilisine " once siyasi mefta" daha sonra tabutlarina onemli bir civi olacagi gorulecek
    Cevapla
  • Son nokta 6 ay önce Şikayet Et
    Ben suçun en büyük filiten görüyorum 67 yıldır bir savunma sıla yapmaştir halk nasıl kendini savunacak ikicii tüneler bôş teneneke Meyer tunünel yapıyorsun zaten yer altında demir kuleye ve karaga yetişmeli savuma bölgelere bûyük batyacı yığına yapılmalı ben bu tùneler mosat ve CIA trafında yapılmış bir proge filitini halkın öldürülmesi için anlaşmalı cahil kafa 30 kilo roketle 3=5
    Cevapla
  • Vedat 6 ay önce Şikayet Et
    katil abd.. abd köpeği katil , siyonist israil. sonunuz çok yakın
    Cevapla
  • Kütahyalı 43 6 ay önce Şikayet Et
    Adam gölgesi ile selamlasio dur dıyen yok bu morugaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sebepsiz yere defalarca bıçakladı! Kuryelik yapan üniversite öğrencisini canice öldürdü
Canlı yayında ‘Arapça’ tartışması! ‘CHP’nin adını bile söyleyemezsin!’