Gazze soykırımı durdurulacak mı? CIA Direktörü İsrail'de

ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, CIA Direktörü William Burns, Orta Doğu liderleri ve istihbarat yetkilileriyle savaşın yayılmasını ve sivil kayıplarını önlemek için görüşmelerde bulunmak üzere bugün İsrail'e geldi.

GİRİŞ 05.11.2023 23:43 GÜNCELLEME 06.11.2023 21:42
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 30. gününde de tüm vahşetiyle devam etti. Katliamlarda şehit olan Filistinli sivil sayısı 9 bin 488'e yükselirken, bunlardan 3 bin 900'ünün çocuk, 2 bin 500'ünün de kadın olduğu bildirildi.

New York Times'ın ABD istihbarat teşkilatlarını ve uluslararası güvenlik konularını takip eden muhabiri Julian E. Barnes'in ismi açıklanmayan ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William J. Burns, aralarında Mısır, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bulunduğu Orta Doğu'daki birçok ülkeyi kapsayan tur kapsamında bugün İsrail'e geldi.

ABD SAVAŞIN GENİŞLEMESİNİ ENGELLEMEK İSTİYOR

Haberde, Biden yönetiminin Orta Doğu konusunda en güvendiği bürokratlardan biri olan Burns'ün, ABD'nin savaşın genişlemesini ve cephelerin eklenmesini engelleme çabalarını görüşmek üzere İsrailli yetkililerle bir araya geleceği belirtildi.

Burns ayrıca, İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını sağlama çabalarını da görüşecek.

ABD'li yetkilinin, Burns'ün Gazze'deki durum, devam eden rehine müzakereleri ve Hamas ile savaşın daha geniş bir bağlama yayılmasından caydırılmasının önemi hakkında görüşmek üzere birçok Orta Doğu ülkesine seyahat edeceğini söyledi.

Ziyaret, ABD'nin İsrail'i Hamas'a saldırma konusunda daha hedefe yönelik bir yaklaşım izlemesi, Gazze'ye insani yardımlar için izin vermesi ve sivil kayıpları önlemek için daha fazlasını yapması yönünde teşvik etmeye çalıştığı bir dönemde gerçekleşti.

İZZEDDİN EL-KASSAM'IN BAŞARISI CIA'YI RAHATSIZ ETTİ

ABD aynı zamanda, Yahudi rehinelerin yerlerini ve Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının karadaki direncini kırmak için bilgi sağlamayı ve İsrail ile istihbarat paylaşımını artırmanın yollarını arıyor.

Ziyaret hakkında bilgi veren ABD'li yetkilinin, CIA Direktörü'nün bölgedeki ortaklarıyla Amerika'nın istihbarat işbirliğine olan bağlılığını güçlendirmeyi planladığını ifade etti.

ABD'DE İSRAİL KARŞITLIĞI ARTIYOR

Öte yandan ABD, İsrail'in soykırımına yönelik tepkilerin had safhaya ulaşmak üzere olduğu bir döneme giriyor.

Aktivistlerin İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki soykırımını durdurmaya yönelik imza kampanyaları başlatması ve üniversite kampüslerinde gerilimin artması CIA'yı tedirgin ediyor.

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 183
  • Das 5 ay önce Şikayet Et
    Ortadoguya dinleyen karistiran cia nasil bilmiyordu Hamas teröristlerin saldiricani herkezi dinleyen cia neden Engel olmadi diye insanin kafasi karisiyor yoksa güvenlik zafiyeti mi vardi
    Cevapla
  • Das 5 ay önce Şikayet Et
    Bu katliami abd den baska kimse durduramaz abd de durdurmak istemiyor hacli larin gözünde müslüman insan diye görülmüyor malesef opec petrol ambargosu koysun vahsi batiya
    Cevapla
  • Kamil 5 ay önce Şikayet Et
    Rehinelerin serbest bırakılması büyük bir tuzaktır . Onların varlığı yüzünden , İsrail , kitle imha silahını kullanmıyor . Onları alırsa , ne yapacağı belli olmaz .
    Cevapla
  • Kamil 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail ve Amerika'nın Nötron Bombası var . Bunu müzakere ediyor olabilirler .
    Cevapla
  • Muzaffer Bayrak 5 ay önce Şikayet Et
    O sizin bakis aciniz. Bana gore bombalari fazlalastir, katliami daha da artir. Kafir kafirin dostudur. Vefat eden cocuk ve kadinlara zerrece uzulmezler. Kendimizi kandirmayalim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!