Gazze yanıyor! Böylesi görülmedi...2 milyon kişiden haber alınamıyor

İsrail, 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze kentinin farklı bölgelerine bir saatten az sürede 100'den fazla hava saldırısı düzenledi. Kentte iletişim ve internet hizmeti tamamen çökerken 2 milyon kişiden haber alınamadığı duyuruldu.

GİRİŞ 06.11.2023 06:28 GÜNCELLEME 06.11.2023 17:00
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

İsrail, bölgede iletişim ve internet hizmetinin çökmesinin ardından Şifa Hastanesi'nin çevresi dahil Gazze kentinin farklı bölgelerine bir saatten az sürede 100'den fazla hava saldırısı düzenledi.

İsrail ordusu son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 450 yeri havadan vurduğunu bildirdi.

İSRAİL GAZZE'Yİ YOĞUN BİR ŞEKİLDE BOMBALIYOR
İsrail güçleri, Gazze'nin kuzeybatı, orta ve güneybatı bölgelerini yoğun şekilde bombalıyor. Saldırılar, Gazze Şeridi'ndeki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi'nin yanı sıra yerleşim alanlarını, yolları, şehrin liman bölgesini ve Gazze'nin kuzeybatısından güneybatısına kadar çeşitli yerleri hedef aldı. İsrail savaş uçakları, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne ait bir binanın çatısındaki güneş enerjisi panellerini bombaladı.

İNTERNET HİZMETİ ÇÖKTÜ
Bombardıman, İsrail'in Gazze Şeridi'nde iletişim hatlarını kesmesi, bu nedenle de Gazze'deki tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen çökmesiyle eş zamanlı gerçekleşti.

BOMBALANAN ALANLARA GİRİŞ SAĞLAYAMIYOR
Saldırı nedeniyle kentin çeşitli bölgelerinden dumanlar yükselirken, ambulanslar bombalanan alanlara giriş sağlayamıyor. İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları şiddetlenirken bölgede iletişim ve internet hizmetlerinin çöktüğü belirtilmişti.

KENT TAMAMEN KUŞATILDI, GAZZE ŞERİDİ İKİYE AYRILDI
Hagari, düzenlediği basın toplantısında Gazze'ye yönelik saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu. İsrail güçlerinin Gazze kentini tamamen kuşattığını ve Gazze Şeridi'ni ikiye ayırdıklarını belirten Hagari, "Bugün Gazze'nin kuzeyi ve Gazze'nin güneyi var." değerlendirmesinde bulundu.

GÜNEYE GEÇİŞLERE İZİN VERİLECEK
Hagari, Gazze'nin kuzeyindeki Filistinli sivillerin güneye geçişine de izin vereceklerini aktardı. Gazze'ye yönelik saldırılara ilişkin soruya da cevap veren Hagari, İsrail güçlerinin şu anda bölgede geniş çaplı saldırılar düzenlediğini kaydetti.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail'e göre 31 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 30'a yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria'da da bir İsrail askeri öldü.

GAZZE'DE CAN KAYBI 10 BİNE YAKLAŞTI
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarda 4 bin 800'ü çocuk, 2 bin 550'si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 151 Filistinliyi öldürdü.

İSRAİL HASTANELERİ HEDEF ALIYOR
İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

LÜBNAN SINIRI DA HAREKETLİ
İsrail ordusu ile Lübnan'daki Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 60 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 122
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Katil israil Allah cc sizide aynı bu şekilde acı çekerek gebertsin inşallah içinizde hiç zerre kadardamı vicdan kalmadı ALLAH cc.islahda etmesin boyunuz altınızda kalsın israil abd ve destekçileri
    Cevapla
  • Murteza 6 ay önce Şikayet Et
    El Kahhar ismi Şerif’iyle kahrı perişan eyle itraili allahım
    Cevapla
  • Hüseyin- 6 ay önce Şikayet Et
    Ne yaziyorsun cahil kul ? hamasla ne ilgisi var.Onlarin uzun süreden beri planladigi savas.Korkucagina git yahudi bul sorguya cek.//Senin Beddua ve Lanet okuman günah olmadigi kadarda faydasi olmaz.
    Cevapla
  • Drachen 1 6 ay önce Şikayet Et
    Müslüman geçinen Araplar daha ne bekliyorsunuz . Dünyanın en büyük silahı sizin elinizde kesin Petrol sevkıyatını İsrail'e uçakları kalkmasın , Tankları hareket etmesin . Sizinde çocuklarınız yok mu ? onların Katledildiğini düşünün bir kere , Batıya kölelik edeceğinize birazda Müslümanlara yapılanlara karşı çıkın . TÜRKİYE' den başka Müslüman ülke yok'mu bu yeryüzünde ????????? UTANIN .
    Cevapla
  • kenan 6 ay önce Şikayet Et
    unutma etnik olarak yahudiler de arap.. bunların bi kısmı müslüman görünümlü münafık bi kısmı yahudi hepsi bu ;)
    Cevapla
  • Paylaşın 6 ay önce Şikayet Et
    Bu silahı yakınlarınızla paylaşarak çoğaltın. "Dua müminin silahıdır." Bu silahınızı kullanın. Bu gün saat 17:37 de ve yarın sabah 4:36 da yapacağınız dualar kesin kabul olur inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kongre sürecini başlatacağız
Bize dönecek silaha ücretsiz mermi verdik! Petrol için savaşanlar bunun için neleri yapmaz