Gazze’de kullanılan ‘yasaklı bomba’ların arkasından BM UNICEF'in silah baronu çıktı!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Genel Direktörü Catherine Mary Russell'ın aile şirketinin, ABD'nin en büyük silah üreticisi olduğu ortaya çıktı. BM'ci Russell'ın şirketinin misket bombası dahi ürettiği belirlendi.

Gazze’de kullanılan ‘yasaklı bomba’ların arkasından BM UNICEF'in silah baronu çıktı!
Gazze’de kullanılan ‘yasaklı bomba’ların arkasından BM UNICEF'in silah baronu çıktı!
GİRİŞ 05.11.2023 21:50 GÜNCELLEME 06.11.2023 14:39
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Dünyadaki krizler karşısında aciz kalmakla eleştirilen Birleşmiş Milletler (BM), 7 Ekim'den bu yana şiddetlenen Filistin-İsrail savaşında da akan kanı durdurmak için hiçbir vazife üstlenemiyor. Başkan Erdoğan'ın "Dünya 5'ten Büyüktür" teziyle yapısının değişmesi gerektiğini vurguladığı BM, kriz ve kaoslar karşısında işlevsiz bir kuruluş konumundan öteye geçemiyor.

BM’nin böylesine pasif kalmasının arkasında, küresel savaş lobiciliğinin olduğu tespit edildi.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Genel Direktörü Catherine Mary Russell’ın aile şirketi BlackRock’ın alt firmalar eliyle küresel çapta savaş teçhizatları ürettiği öğrenildi.

BM UNICEF Direktörü Catherine Mary Russell’ın Yahudi kökenli olduğu iddia edilen eşi Thomas Donilon’un, BlackRock Yatırım Enstitüsü Başkanlığı görevini yürüttüğü saptandı.

  • BlackRock, dünyanın en büyük fon yönetimi şirketi.


10 trilyon dolarlık yönetim varlıklarıyla 30 ülkede faaliyet yürüten “gölge banka” oluşumu BlackRock’ın fon aktararak dolaylı yoldan yönettiği silah şirketleri şunlar:

  • Smith & Wesson Brands

  • Sturm Roger & Co

  • Ammo Co

  • Vista Outdoors

BlackRock'ın silah şirketlerindeki hisseleri

KİTLE İMHA SİLAHLARI ONLARIN BAŞININ ALTINDAN ÇIKIYOR

Aynı zamanda ABD’nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Tom Donilon’un yönettiği BlackRock’ın, İsrail’in Gazze’de sivillere yönelik kullandığı “misket bombası” gibi yasaklı mühimmatlara fon sağladığı kaydedildi.

  • İngiliz Independent gazetesinin 2020 yılında yayımlanan “Tasarruflarınız uluslararası anlaşmalar kapsamında ölümcül silahları yasaklayan firmalara nasıl yatırılabilir?” başlıklı haberinde, BlackRock Yatırım Enstitüsü aracılığıyla “yasaklı bombalara” yatırım yapıldığı vurgulandı.  


‘BOMBACI’ DİREKTÖRDEN İKİYÜZLÜ SÖZLER

Aile firması üzerinden silah baronluğu yapan UNICEF Genel Direktörü Russell, bu yönünü gizleyerek hümanist açıklamalarla kamuoyu gündemine geliyor.

Filistin-İsrail savaşıyla ilgili 31 Ekim’de konuşan Russell, “Gazze’de her gün 420'den fazla çocuk öldürülüyor veya yaralanıyor, bu bizi derinden sarsması gereken bir sayı” demişti.

İsrail'de de Filistin bölgelerinde de çocukların bütün hayatları boyunca sürebilecek, korkunç bir travma yaşadığını” söyleyen Russell, Gazze’deki okul, hastane ve meskenlerin yıkıma uğratıldığını ifade ederek timsah gözyaşları dökmüştü.

FONLANAN SİLAH VE BOMBALAR NELER?

Russell'ın fon sağladığı silah ve bombalardan bazıları şunlar:

____________

4800’Ü ÇOCUK 9770 KİŞİ KATLEDİLDİ

Gazze’de yasaklı bombalarla soykırım uygulayan İsrail, 7 Ekim'den bugüne dek 4 bin 800’ü çocuk, 2 bin 550’si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli katledildi. İsrail’in vahşi saldırılarında en az 24 bin kişi yaralandı.

Hava saldırılarında misket ve fosfor bombaları kullanılırken çok sayıda hastane, okul, fırın, konut gibi sivil yerleşim yerleri işgalci Siyonistler tarafından bombalandı.

MİSKET BOMBASI NEDİR?

Misket bombası birkaç futbol sahası büyüklüğündeki bir alana yayılan çok sayıda patlayıcıyı içermektedir. Bir uçaktan atılabilir veya karadan ya da denizden fırlatılabilir. Ana bombanın patlamasıyla içerisindeki alt bombalar uçuş sırasında serbest bırakılır ve yere düşer. Bu alt bombaların sayısı ise bazen onlarca bazen ise yüzlerce olabilmektedir. Ana bombanın patlamasıyla birlikte içerisindeki bombacıklar hemen patlayacak şekilde tasarlanmasına rağmen alt bombaların üçte biri patlamamakta ve siviller için ölümcül bir risk oluşturuyor.

Dolayısıyla patlamayan alt bombalar bir nevi mayın özelliği taşımaktadır. Bu da taraflar arasındaki silahlı çatışmalar dursa dahi kazara bu mayınlara temas eden sivillerin yaşamına mal olma potansiyeli taşımaktadır.

Tom Donilo’nun şirketinin, silah üreticilerinin en büyük foncusu olduğu vurgulanıyor.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 146
  • serhan41 6 ay önce Şikayet Et
    Unicef yetkililerinin tamamının yakınları incelensin, bir taraftan bomba satıp, diğer taraftan ücretsiz sargı bezi verir bu namussuzlar.
    Cevapla
  • İkram35 6 ay önce Şikayet Et
    Zalimin zülmü varsa mazlunun da Allahı var.
    Cevapla
  • Muzaffer Bayrak 6 ay önce Şikayet Et
    Unicef, bm, dsö, imf, nato vs. daha ne kadar alt turevi varsa topunun Allah cc belasini versin. Bu kavga kesinlikle hilal-hacli kavgasi. Otesi berisi yok. Ya uyanacagiz ya da yok olacagiz!
    Cevapla
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Bunlar böyledir.İnsan dostu görünürler.Ama arkada öyle işler çevirirler ki kimsenin aklı ermez.Eee kolay mı kafir olmak.Cehennem lüzumsuz değil.
    Cevapla
  • saga 6 ay önce Şikayet Et
    Dünyada neden katliamlar durdurulamıyor anlaşıldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Refah saldırısı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Halkımızı savunmaya hazırız!
CHP'li Fatih Portakal'ın mücahit Hamas ve Ebu Ubeyde hazımsızlığı: Terörist yüzünü kapatır