Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile CIA Direktörü Burns'ten "Gazze" görüşmesi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ile Gazze Şeridi’ndeki askeri gerilimi görüştü. Sisi CIA Direktörüne, Gazze'ye yardım çalışmalarının engellenmemesi gerektiğini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile CIA Direktörü Burns'ten "Gazze" görüşmesi
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile CIA Direktörü Burns'ten "Gazze" görüşmesi
GİRİŞ 07.11.2023 20:57 GÜNCELLEME 07.11.2023 20:57
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

ABD, soykırımcı İsrail'e verdiği destek kapsamında üst düzey bürokratlarını Orta Doğu turuna çıkardı. Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Sisi, resmi temasları kapsamında Mısır'ı ziyaret eden CIA Direktörü William Burns'ü kabul etti.

ABD ile Mısır arasındaki stratejik ortaklığın ve bunun Orta Doğu'da istikrar ve güvenliğin korunmasında oynadığı rolün öneminin vurgulandığı görüşmede, "başta istihbarat ve güvelik olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliğinin artırılması yönünde karşılıklı arzunun desteklenmesine" dikkati çekildi.

SİSİ YARDIMLARIN ENGELLENMEMESİNİ İSTEDİ

İsrail'in yoğun bombardımanı altındaki Gazze Şeridi’ndeki gerilimin de masaya yatırıldığı görüşmede Sisi, ülkesinin, bu konudaki tutumunu teyit ederek, özellikle sivillerin korunması için ateşkesin sağlanması, insani yardıma erişimin kolaylaştırılması ve yardım çalışmalarının engellenmemesi gerektiğini vurguladı.

CIA Direktörü Burns de krizin çözülmesine yönelik Mısır ile yürütülen mevcut koordinasyonun artırılması yönündeki arzusunu dile getirdi.

Görüşmede Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil de hazır bulundu.

Gazze soykırımı durdurulacak mı? CIA Direktörü İsrail'deGazze soykırımı durdurulacak mı? CIA Direktörü İsrail'de

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Tarkan 5 ay önce Şikayet Et
    Ulan adiler sisinin ABD karşısında ne diyeceğini bilmeyenmi var, bırakılan bu tiyatroyu sisiyi darbeyle oraya kim getirtti bugünler için, ABD İsrail sisiyi oraya oturttu
    Cevapla
  • Mert 5 ay önce Şikayet Et
    Sisi de cıa ajanı dostlar alışverişte !
    Cevapla
  • meraci83 5 ay önce Şikayet Et
    Onlarca yıl Türkiye yi kucaklayan ve en küçük fırsatta hançerleyen haydut ABD şimdi de SİSİ ile MISIR ı kucaklayıp hançerliyor. Diğer Arap ülkelerini söylemeye bile gerek var mı?
    Cevapla
  • Dejavu 5 ay önce Şikayet Et
    Ciya mısırdan rehinelerin yerini öğrenmek için yardım istemeye gitmişken bir iki teçhizat kurmaya gitmiştir.Orda vakit harcama irana git biraz elaltından silah ver sonra da aaaa itrail rehinelerin yerini biliyormuş yine bize söylemediler boş yere mısırgate irangate çıktı dersiniz.Öyleyse rehinelerden bikaçı çok önemli olmalı.Şahinlerden daha şahin ortam.Her yalanı uydurup adı rapr analiz
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Sisi zaten CIA nın aparatı... elemanını denetime gelmiş... olan müslüman halka oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!