Picasso'nun "ilham perisi" rekor fiyata satıldı

İspanyol ressam Pablo Picasso'nun "ilham perisi" olarak bilinen sevgilisi Fransız model Marie-Therese Walter'ı tasvir ettiği ünlü eseri "Femme a la montre (Saatli Kadın)", açık artırmada 139 milyon dolara (yaklaşık 4 milyar TL) satıldı.

Picasso'nun "ilham perisi" rekor fiyata satıldı
Picasso'nun "ilham perisi" rekor fiyata satıldı
GİRİŞ 09.11.2023 15:53 GÜNCELLEME 09.11.2023 15:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso'nun 1932 yılında resmettiği ünlü tablosu "Femme a la montre (Saatli Kadın)", müzayede evi Sotheby's tarafından ABD'nin New York kentinde düzenlenen açık arttırmada satıldı.

Müzayede evinden yapılan açıklamaya göre, 139 milyon dolara (yaklaşık 4 milyar TL) alıcı bulan tablo, bu yıl dünya çapında bir açık arttırmada satılan en değerli sanat eseri oldu.

PİCASSO'NUN "İLHAM PERİSİ"

Picasso'nun "ilham perisi" olarak bilinen sevgilisi Fransız model Marie-Therese Walter'ı tasvir ettiği esere, 120 milyon dolar değer biçilmişti. 1968'de, koleksiyoncu Emily Fisher Landau tarafından satın alınan eserin yeni sahibinin kimliği açıklanmadı.

PİCASSO'NUN EN YÜKSEK FİYATA SATILAN İKİNCİ ESERİ

"Femme a la montre (Saatli Kadın)", Picasso'nun bu zamana kadar en yüksek fiyata satılan ikinci tablosu olarak kayıtlara geçti. Picasso'nun 2015 yılında 179.3 milyon dolara alıcı bulan "Les Femmes d'Alger (Cezayirli Kadınlar)" tablosu satılan en pahalı eseri olmuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • misafir-1 5 ay önce Şikayet Et
    bu nasıl dünya? bu nasıl düzen?kapitalist barbarlık nereye kadar sürecek?bu akıl tutulması ne zaman bitecek?çocukların savaştan açlıktan öldüğü yerde 139 milyon doları resime vermek nasıl bir bencilliktir?uzun sürmez süremez ya düzen değişecek ya da insanlık-ruhen yok oldu zaten-bedenen de yok olacak.kıyametin bilgisi Allah katında Amenna ve Saddakna ancak hızla yaklaşıyoruz belli ki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi