İsrailli Haham'dan Gazze için skandal sözler! 'Hayvanlarla uğraşıyoruz'

İsrailli haham Mazuz, İsrail’in topyekün ablukası ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırılmasına karşı çıkarak, “İnsanlarla uğraşıyor olsaydık Gazze’ye insani yardım gönderirdik ama hayvanlarla uğraşıyoruz.” dedi.

GİRİŞ 10.11.2023 22:44 GÜNCELLEME 11.11.2023 09:23
Bu Habere 617 Yorum Yapılmış

İsrail’in Kanal 7 televizyonunun haberine göre, İsrail’deki Sefarad Yahudilerinin önde gelen liderlerinden İsrailli haham ve siyasi lider Meir Mazuz, kurucusu olduğu bir Yahudi dini okulunda yaptığı haftalık sohbetinde Gazze’ye yönelik insani yardımlara tepki gösterdi.

Mazuz, ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze’ye insani yardım ulaştırılması yönünde yaptığı çağrıya karşı çıkarak İsrail’in ABD’nin bu talebini reddetmesi gerektiğini savundu.

İsrailli Haham'dan skandal sözler: Tanrı bize çocukları öldürmemizi emrediyorİsrailli Haham'dan skandal sözler: Tanrı bize çocukları öldürmemizi emrediyor

50 hahamdan Netanyahu'ya hastane bombalama icazeti!50 hahamdan Netanyahu'ya hastane bombalama icazeti!

"İNSANLARLA UĞRAŞIYOR OLSAYDIK YARDIM GÖNDERİRDİK AMA HAYVANLARLA UĞRAŞIYORUZ"

Yahudi din adamı, "Biden'a şunu söylemeliyiz: Haklısın, insanlarla uğraşıyor olsaydık Gazze’ye insani yardım gönderirdik ama hayvanlarla uğraşıyoruz. Ne yapacağız?" ifadelerini kullandı.

HAHAM MAZUZ GAZZE HALKIYLA ALAY ETTİ

Mazuz, İsrail ablukası altındaki Gazze halkının içinde bulunduğu insani krizle de alay ederek, şunları söyledi:

“Araplara insani yardım yapmak için fazla güvendik. Çünkü onlar fakirlermiş ve yiyecek hiçbir şeyleri yokmuş, elektriğe ihtiyaçları varmış, yiyeceğe ve tatlı patatese ihtiyaçları varmış. Görünüşe göre hiçbir şeye ihtiyaçları yok. Sadece İsrail'e zarar vermek istiyorlar."

İsrailli Haham ve papazlardan skandal Filistin sözleriİsrailli Haham ve papazlardan skandal Filistin sözleri

HAHAM MAZUZ FANATİK GÖRÜŞLERİYLE TANINIYOR

Haham Mazuz, daha önce de İsrailli terörist Baruch Goldstein'ın 1994'te El Halil kentindeki İbrahim Camisi'nde ibadet eden Müslümanlara ateş açarak yaptığı katliamı savunmuş, Goldstein'ın bu katliamı yaparak "çok büyük bir tehlikeyi önlediğini" iddia etmişti.

Fanatik görüşleriyle tanınan 78 yaşındaki haham Meir Mazuz, Sefarad Yahudileri tarafından kurulan aşırı dindar Şas Partisi’nin ruhani lideri sayılıyor.

İsrail’de 1984'ten bu yana çoğu iktidar koalisyonunun parçası olan Şas, Binyamin Netanyahu öncülüğündeki koalisyon hükümetinin ortağı ve İsrail Meclisindeki 11 milletvekili ile şu an ülkenin en büyük dördüncü partisi durumunda.

İsrail Savunma Bakanı da daha önce benzer bir yorumda bulunmuştu.

Filistinlilere "hayvan" benzetmesi yapan İsrailli Savunma Bakanı Yoav Gallant, "İnsansı hayvanlarla savaşıyoruz ve ona göre hareket edeceğiz." demişti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 617
  • Ivero 5 ay önce Şikayet Et
    Sufata bak Pis kafir sen kimsin olum odun yaa
    Cevapla
  • misafir 1 6 ay önce Şikayet Et
    Busapkayi cumburiyetin ilkelerinden biriydi, insanlar asildi, biraz cholilerde yahudiler benziyor bundan dolayi, 80 yil once bunu turklere bagladilar
    Cevapla
  • misafir 1 6 ay önce Şikayet Et
    Hayvan sizsiniz, sizi insan yerine koyanlarda hayvandir, olmasza sized cocuk oldunuz
    Cevapla
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Biz de sizi hayvandan daha aşâğıĺık görüyoruz
    Cevapla
  • Ömer bin hatap 6 ay önce Şikayet Et
    Hayvandan daha aşağılık bu tür mahluklarla tartışmaya gerek yok direk cehennemin dibini boylatmak lazım. Ateşleri bol olsun Allah Filistinli ve onlara destek veren herkese güç ve kudret versin . Atıkları birtane mermi boşa gitmesin inşallah. Yardımcısi Allah olan kimseden korkmasın. Hasbinallah niğmel vekil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday oldu! İşte ilk sözleri...
Ünlü oyuncu Deniz Uğur'dan 'Gazze' tepkisi: Sanat camiasından utanıyorum