Gazze içlerine giren İsrail'in yüzlerce ölüsü var! Siyonistler taktik değiştirdi

Yerle bir olan 'yenilmezlik' algısını düzeltme çabasına giren İsrail'in taktik değiştirdiğini söyleyen Eray Güçlüer, Gazze'ye giren tankların imha edildiğini ve işgalcilerin 600'den fazla kayıp verdiğini belirtti.

GİRİŞ 16.11.2023 21:17 GÜNCELLEME 16.11.2023 21:17
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

CNN Türk’te Tarafsız Bölge programına katılan Haber7 Güvenlik Analisti Eray Güçlüer, Gazze’deki son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gazze’de soykırım yapan işgalci İsrail’in Kassam Tugayları ile sokak çatışmalarında ağır zayiat verdiğini kaydeden Güçlüer, siyonistlerin taktik değiştirdiğini söyledi.

İSRAİL YIKILAN ‘YENİLMEZLİK’ ALGISINI DÜZELTME ÇABASINDA

Dünyada İsrail’in yıkılan algısını düzeltmeye çalıştığını belirten Güçlüer, “Başlangıçta Beyt Lahya-Beyt Hanun hattındaki çatışma cephe tarzındaydı. Fakat sonradan anladığımız kadarıyla Netanyahu ve siyasi irade, ‘Bir an önce Gazze’ye girin, kritik yerleri alın, bayrak dikin. Ve ben bunu dünyaya ‘Biz Gazze’ye hakimiz, her yerde varız, şehir bizim kontrolümüzde’ mesajını vermemiz lazım.’ diyor. Ama bu bir politik mesajdır. Şifa hastanesini de bu mesajla birlikte değerlendirmemiz gerekiyor.” dedi.

SİYONİSTLER TAKTİK DEĞİŞTİRDİ

İşgalcilerin taktik değiştirdiğini söyleyen Güçlüer, “İsrail ordusu son 2 haftadır taktik değiştirdi. O cephe taarruzunu bıraktı, Beyt Lahya ve Beyt Hanun arasındaki Selahattin Yolu’ndan derin girmeler yapmaya başladı. Ama arkalarında Hamas güçlerini bıraktılar. Bu harp tarzı politik olarak avantaj sağlar ama İsrail ordusu için zararlıdır. Arkada bırakılan Hamas güçleri, İsrail ordusunu vuruyor. Derin girmeler yaptığınız zaman yan ve gerilerinizden size saldırırlar. Bunu önleyemiyorlar.” diye konuştu.

TOPLU İMHALAR BAŞLADI

Meskun mahale giren tankların imha edildiğini ifade eden Güçlüer, “Şöyle bir şeye dönüştü iş. Biz şu anda bunu anlayamıyoruz ama birkaç gün sonra bunlar servis edilecek. Dikkat edin görüntülerde tek tankı vurup kaçıyor. Dün elime geçen görüntülerde ilk defa 4 tane tank 2 tane zırhlı Namert, 2 tane de iş makinasını toplu olarak imha etmişler. İşte bu yan ve gerilerden taarruz etmenin sonucu.” dedi.

İSRAİL’İN 600’ÜN ÜZERİNDE ÖLÜSÜ VAR

Sokak çatışmalarında öldürülen sayısıyla ilgili bir tahminde bulunan Güçlüer, “İsrail bu rakamları açıklamadı. Ancak vurulan araç sayısını biliyoruz. Bir de ona göre açıklananlar var. Üst üste koyduğumuz zaman esirler hariç 600’ün üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. 150 civarında İsrail aracı vuruldu. Her birinde 10 kişi var, ortalama 1500 var. Bunun yarısını ölü, yarısını yaralı kabul etseniz yine 600’ün üzerinde. Bir de çatışmalarda öldürülen var.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 160
  • Allah sevenleri 5 ay önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Hasan 5 ay önce Şikayet Et
    Allahim sen gamzeyi teror devleti itraile mezar eyle çoluk çocuk demeden katl etikler o mazlumların ahını yanlarına bırakma kahru perişan eyle amin
    Cevapla
  • Ali çetin 5 ay önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Yusuf 5 ay önce Şikayet Et
    gamze yerine Gazze yazsaydın daha makbul olurdu.
    Cevapla
  • Hamdolsun 5 ay önce Şikayet Et
    Yarabbi!! kıblesi Sen olan davası Senin rızan olan Filistinli Müslüman kardeşlerimizi Nusretinle sevindir Yardım eyle Allahım AMİN
    Cevapla
  • Adamlar umursamıyor 5 ay önce Şikayet Et
    Paralı askerleri var bence umurlarında değil. Ama biz Müslümanların birbirine hiç bağlı olmadığını öğrendi. Kitle iletisim üzerinden insanların algilarini yöneterek katiamlarina devam edebileceklerini öğrendiler. Ben burada ruhen yaralandım. Bedenen yaralanalarin yaninda hiç ama ruh can cekisirken her şey anlamsız. Anlamsız kaldık..
    Cevapla
  • İDRİS ÇINAR 5 ay önce Şikayet Et
    İslâm alemi önce münafık liderlerden kurtulmalı. Sonra cahaletten. Kuranın ilk emri oku biz bunu uyu anladık. Uyanalım ,okuyalım. Seralardan çıkıp dunyayı gorelim. Artık şeyhim bilir zamanı değil, bunu ne zaman anlarsak o zaman galip gelmeye baslarız.vessalam.
    Cevapla
  • Yusuf 5 ay önce Şikayet Et
    Kimmiş bu münafık liderler? söyle bizde ona göre hareket edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü