İsrail'e nükleer abluka başlıyor! Türkiye harekete geçiriyor...

İsrail'den gelen 'Gazze'ye nükleer bomba atarız' tehdidinden sonra Türkiye harekete geçiyor. Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi aracılığıyla İsrail'deki nükleer silah iddialarının araştırılması için tavsiyelerde bulunabileceği öngörülüyor.

GİRİŞ 17.11.2023 06:51 GÜNCELLEME 18.11.2023 06:15
Bu Habere 175 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya seslenerek ‘’Sende atom bombası, nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun” sözleri, gözleri yeniden İsrail’e karşı bu konuda atılacak adımlara çevirdi.

7 Ekim’den bu yana Gazze’ye havadan, karadan ve denizden saldırılar düzenleyen İsrail’in Miras Bakanı Amihai Eliyahu’nun Gazze’ye nükleer bomba atılabileceğini söylemesinin ardından uluslararası kamuoyunun sessizliğini koruması nükleer silahlar konusunda da çifte standardı gözler örüne serdi. Rusya-Ukrayna savaşında Vladimir Putin’in, Rus devletinin varlığının tehlikeye girmesi hâlinde nükleer silahları kullanacaklarını belirtmesi neticesinde dünya ayağa kalkarken, İsrail konusunda tepkisiz kalınması dikkat çekiyor.

Çin'den İsrail'e nükleer rest! Çok sert Gazze cevabıÇin'den İsrail'e nükleer rest! Çok sert Gazze cevabı

UAEA İSRAİL’E SESSİZ
Fransa’nın desteğiyle nükleer silaha sahip olan Tel Aviv’in, nükleer silahlarını uçaklarla havadan veya “Jericho” adlı çok kademeli balistik füzelerle atabileceği belirtiliyor. İsrail’in Almanya’dan aldığı “Dolphin” isimli denizaltılarda nükleer başlık takılan ve denizden fırlatılan “cruise” (seyir) füzelerini taşımak için bazı değişiklikler yaptığı yönünde doğrulanamamış çok sayıda bilgi de bulunuyor. Uzmanlar, İsrail’in Orta Doğu’da nükleer silaha sahip ilk ülke olmak istemediği için bunu gizlediğine dikkat çekiyor. Nükleer silah yapacağı endişesi ile İran’a nefes aldırmayan ABD ve Avrupa’nın İsrail konusunda sessizliği çifte standart olarak değerlendiriliyor. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, son olarak Eylül ayında İran’a “ciddi ve düzenli” iş birliği yapması çağrısında bulunmuştu.

DENETİMTEN KAÇIYORLAR
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının devreye girerek İsrail’de inceleme veya denetim yapabilmesi için İsrail’in Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’nın (NPT) tarafı olması gerekiyor. Antlaşma bu yıl 55’inci yılını geride bırakırken İsrail, NPT’yi imzalamayı reddediyor. 

İSRAİL DENETLENMELİ
Milletlerarası hukuk uzmanı Doç. Dr. Hakkı Hakan Erkiner, Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi aracılığıyla İsrail’deki nükleer silah iddialarının araştırılmasını tavsiyesinde bulunabileceğini söyledi. Nükleer enerjide İran söz konusu olduğunda devletlerin takındığı tutuma ve UAEA’nın süreklilik arz eden denetimlerine dikkat çeken Erkiner “İsrail Hava Kuvvetleri, nükleer bomba yapma potansiyelini öne sürerek Irak’ta inşa edilen nükleer deneme reaktörünün şantiyesini vurmuştu. İsrail bu durumu ön alıcı meşru müdafaa olarak açıklamış, buna da kimse itiraz etmemişti. Bu son olayda da İsrail’e konfor alanı oluşturuluyor. İsrail’in de UAEA tarafından denetlenmesi ve gerçeklerin ortaya çıkması gerekiyor” dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 175
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi Kuruma bak başkanına bak.. Fransız başkan yahudi kurum kimi kimden koruyacak kendi çıkarlarını düşünür...
    Cevapla
  • Mgl 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye yalnız kalmamalı, sadece israil degil
    Cevapla
  • Murat 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail senin tehdit ettiğini sandığın o bomba sanma başkasında yok zaten mossad ve ordunun dünya ya rezil oldu imajın yerler altında silah olarak elinde olabilir ama savaşacak ordu askerin yok biraz daha leş girsin İsrail'e o zaman gireceğim natun biden sizleri kendi koltuklarınız dan kendinizi ettiniz şimdi kellenizi nasıl kultaracaksiniz savaş mahkemelerinden
    Cevapla
  • Alparslan 5 ay önce Şikayet Et
    Amerika verecek siz durduracaksınız siz daha israile yardıma gelen abd gemilerini durduramadınız hangi hayal peşinde koşuyorsunuz ümmeti islam olmadan siz onlara yaptırım bile uygulayamassınız mavi marmarada gördük bunların tepelerine yıldırım gibi ineceksin başka yolu yok
    Cevapla
  • Hüseyin- 5 ay önce Şikayet Et
    Simdi yalvarmaya basliyorsunuz degilmi bizde yapalim diye.Neyle yapilicak ? Milletin cogu yararindan fazla Devlete zarar verdi. Milliyetciden fazla Vatan haini var,caliskandan fazla tembel var.Memleket düsmanin eline gecse sevinen cok olur,sevincleri kisa olsada.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe