Güney Kıbrıs Rum Kesimi Gazze'deki katliamın ilk durağı haline geldi

İsrail medyası, Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki İngiliz üssünden İsrail’e hava köprüsü kurulduğunu yazdı. Habere göre İngiltere’nin ‘insani operasyon’ dediği üsten kalkan kargo uçakları, gizli uçuşlarla mühimmat ve silah taşıyor.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Gazze'deki katliamın ilk durağı haline geldi
Güney Kıbrıs Rum Kesimi Gazze'deki katliamın ilk durağı haline geldi
GİRİŞ 20.11.2023 22:49 GÜNCELLEME 20.11.2023 22:51
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

İsrail'deki Haaretz Gazetesi, Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki hava üssü Ağrotur’dan kalkan uçakların gizli uçuşlarla İsrail'e mühimmat ve silah taşıdığını yazdı. Gazete, Güney Kıbrıs’tan en az 60 Amerikan ve İngiliz kargo uçağının İsrail’in Nevatim Hava Üssü’ne sevkiyat yaptığını yazdı.

Haaretz Gazetesi'ne göre, Güney İsrail’deki Nevatim hava üssüne inen Amerikan uçaklarının silahları İsrail ordusuna teslim ettiği, Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na inen Amerikan uçaklarının da zırhlı araçlar indirdiği bilgisini verdi. 

İSRAİL'E GİTMEK ÜZERE 4 USAF UÇAĞI AĞROTUR'DAN HAVALANDI

Haaretz’e göre son 12 gün içerisinde İsrail’e gitmek üzere 4 USAF uçağının (CN-35 ve C-295 tipi) Ağrotur’dan havalandığı tespit edildi. Deniz bölgesinde devriye, gözlem görevi dışında asker ve silah sevkiyatı için de kullanılan bu uçaklardan C-295 71 asker ve 9 bin 250 kilo askeri yük taşıma kapasitesine sahip. 

Söz konusu habere göre, bu uçaklarda kamikaze dronlar, Apachi helikopterlerinin kullanacağı Hellfire füzeleri, zırhlı araçlar ve Demir Kubbe sisteminde kullanılan batarya ve füzeler bulunuyor.

Haaretz’e göre, 20’si İngiltere, 40’ı Amerikan olmak üzere en az 60 nakliye uçağı İsrail’in güneyindeki Nevatim Hava Üssü ile Tel Aviv’deki Ben Gurion Havaalanlarına askeri araç, silah ve mühimmat bıraktı. Silah ve mühimmat, ABD’nin Avrupa’daki üslerinden önce Kıbrıs’a getirildi, ardından İsrail ordusuna teslim edildi. Sevkiyatlarda sivil uçaklar da kullanıldı.

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 17 UÇUŞU DOĞRULADI

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın bu uçuşlardan 17’sini doğruladığı ancak taşıdıkları yük veya personel hakkında detay vermekten kaçındığı belirtilen haber şu şekilde devam etti: “Bu uçuşların bazılarında Birleşik Krallık özel kuvvetlerinin İsrail’e sevk edilmiş olması kuvvetle muhtemeldir. Dışişleri Bakanlığı yaptığı bir açıklamada, bu SAS kuvvetlerinin Gazze’deki rolünün İngiliz basınında yer almasını engellemek için, ‘ulusal güvenliği’ zedeleyebilecek bilgilerin yayımlanmaması gerekçesiyle yayın yasağı getirildi. The Sun, 27 Ekim sayısında SAS komandolarının Kıbrıs’ta konuşlandırıldığını açıkladı. 

New York Times 2 Kasım’da ABD insansız hava araçlarının (IHA) gözlem için Gazze Şeridi üzerinde uçtuğunu, bunu Amerikan Savunma Bakanlığı’nın iki subayı tarafından doğrulandığını yazdı. Gazete İHA’ların kalkış yerinin öğrenilemediğini ancak uçuş güzergahlarının, diğer olası kalkış yerleri arasında Ağrotur’un da olabileceğini gösterdiğine işaret etti. Dışişleri Bakanlığı’nın İHA'ların Kıbrıs’taki İngiliz üssünden havalandığı bilgisini yalanlamadığını aktardı.” 

 

KAYNAK: CNNTÜRK
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 56
  • Davut 5 ay önce Şikayet Et
    Asil bebek katili abd ve seytan ingilizdir
    Cevapla
  • Mizah 5 ay önce Şikayet Et
    Yaklaşık 1000 sene öncede haçlıların Anadolu'dan geçerek Kudüs'e gitmelerini engellemeyi başarmıştık. Çanlarına ot tıkamak bizim keyif aldığımız bir iştir. İşlerini zorlaştırmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Sanma ki kan değişti. Kan o kandır. Allah'ım bize fırsat ver. O kafirlerin karşısına yeniden dikilebilmek için bize fırsat ver bize nusrat ver. Biz de ecdadımız gibi gönüllüyüz.
    Cevapla
  • Doğrusu 5 ay önce Şikayet Et
    Gemiler yakıt Turkiyeden gidiyor bombalar incirlikten istihbarat kurecikten gidiyor ne diyelim
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Özgür özel ve avanesi ve de Fatih Altaylı da bu alçakların yanında.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Fatih Altaylı yüzünden yıllar önce Televizyondan Habertürk kanalını sildim. Müslümanım diyenler de bunu yapsa Habertürk kanalı da Fatih Altaylıyı silecek ama Müslümanlar Fatih Altaylının hakaretlerinden hoşlanıyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    iblisler savaş gemileriyle silah ve cephaneleriyle israili açıkça desteklerken, biz de haklı oldukları halde Filistinlilere silah yardımı yapmıyoruz. israille ticari ilişkileri bile kesmiyoruz. bu muydu ümmetin liderliği
    Cevapla
  • Mizah 5 ay önce Şikayet Et
    Filistin'e açıktan silah mermisi dahi veremiyoruz. El altından verebiliyor muyuz bilmem. Ama dediğin gibi açıktan yardım yapabilmeli hatta gidip savunabilmeliyiz de bu müteahhidin işi değil o beceremez. Ondan sonrakileri bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Forbes'ten iddia: Türkiye S-400'leri oraya konuşlandıracak - Gazete manşetleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru