Savaştan kaçan İsrailliler fena yakalandı! Bütün yolcuların bilgileri ele geçirildi

Güney Kıbrıs’ta havayolu taşımacılığı yapan Cyprus Airways’in güvenlik fiyaskosu ortaya çıktı. Son dönemde İsrail’deki savaştan kaçanların akın ettiği Güney Kıbrıs’taki havayolu firmasının yolcularına ait hassas veriler ifşa oldu.

GİRİŞ 18.06.2025 22:13 GÜNCELLEME 18.06.2025 23:29
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İran savaşının patlak vermesi üzerine İsraillilerin yoğun olarak uçuş gerçekleştirdiği Güney Kıbrıs’ta yolcuların bütün bilgileri ele geçirildi.

Cyprus Airways firması yolcularının ele geçirildiği saptanan kişisel verileri arasında isim ve soyisimleri, kimlik ve pasaport numaraları, ev ve e-posta adresleri gibi bilgilerin yer aldığı öğrenildi.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Güney Kıbrıs Kişisel Verilerin Korunması Komiseri Irini Loizidou Nikolaidou, yaşanan ciddi olaya ilişkin soruşturmanın titizlikle devam ettiğini açıkladı. Nikolaidou, yetkili makamların bilgilendirilmesi ve harekete geçirilmesine yönelik kanuni sürecin halihazırda başlatıldığını belirtti.

Güney Kıbrıs merkezli Omega Channel’ın haberine göre, komiser Nikolaidou, yürürlükteki kanuni çerçeve gereğince, bu hadisenin kurumuna derhal bildirildiğini ifade etti. Nikolaidou “Çünkü bu olay, kişisel verilerin sızdırılmasına yol açan bir saldırıydı” dedi.

Cyprus Airways ise siber saldırının özellikleri ve etkilenen verilere dair komiser Nikolaidou’ya ayrıntılı bilgi aktarıldığını duyurdu.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 50
  • Hasan 1 ay önce Şikayet Et
    Hitler devam etseymiş, dünya kurtulurmuş.
    Cevapla
  • Darkblue83 1 ay önce Şikayet Et
    Ülkelerinde savaş var tatile gittiler diyorsun ! Hadi öyle oldu diyelim bu ne hainlik bencillik zeka yoksunluğudur !!! Ülkende savaş varken tatile mi gidilir keyif mi yapılır ! Türk insanı işte bu konuda başka böyle birşey Türkiye'de olsa tatilde olanlar derhal tatili yarıda bırakıp ülkesini savunmaya koşar bu İsrailliler tatile gidiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bunları kaçmak degil yer altı kurtarır onlar için kurtuluş bitmiştir
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Bu domız yahudiler bu bilğileri para uğruna kendileri satmıştır bunları tek itibar ettikleri şey para dır ar namus kavramları sıfır
    Cevapla
  • Deliler 1 ay önce Şikayet Et
    Kaçacak yer yok domuzlar peşinizdeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 4 ilimizden kahreden haber! Alevler evlere sıçradı! Köyler tahliye ediliyor
Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çirkin ifadeler