PKK ve Ermeni destekçisi Dilan Yeşilgöz Hollanda'nın ilk kadın başbakanı olma yolunda

Sözde Ermeni soykırımını savunan, PKK'yı destekleyen Dilan Yeşilgöz, Hollanda'nın ilk kadın başbakanı olma yolunda. Yeşilgöz ayrıca, Hamas'ı da terör örgütü olarak niteleyip, İsrail'in katliamlarını savundu.

GİRİŞ 22.11.2023 20:05 GÜNCELLEME 22.11.2023 21:29
Bu Habere 319 Yorum Yapılmış

Haber7 - Özel Haber

Hollanda sandık başına gitti. Tuncelili Dilan Yeşilgöz'ün partisinin birinci çıkması bekleniyor.

Dilan Yeşilgöz, Hollanda'nın ilk kadın başbakanı olma yolunda Babası PKK üyesi olduğu için yurt dışına kaçan Yeşilgöz de PKK'yı destekleyen ve sözde Ermeni soykırımının tanınmasını isteyen açıklamalarıyla tepki çekmişti. 

'Ermeni soykırımı var' diyen 5 Türk vekil!'Ermeni soykırımı var' diyen 5 Türk vekil!

Hollanda Adalet Bakanı olarak polislerin başörtüsü takmasını yasaklayan Yeşilgöz, Türklere hakaretin özgürlük olarak görülmesini istiyor. Yeşilgöz'ün tepki çeken açıklamaları ve hakkında bilinenlerden bazıları şöyle: 

  • 2018'de Hollanda Meclisinde sözde Ermeni soykırımının tanınmasına 'evet' dedi. 
     
  • Ermenilerin Karabağ işgalini simgeleyen fotoğrafı makam odasına astı. 
     
  • Türklere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edilmesinin serbest olması gerektiğini savunuyor. 


     
  • Babası Yücel Yeşilgöz, terör örgütü PKK üyesi. Yücel Yeşilgöz, PKK ve sol terörist örgüt üyeliğinden 1984'te Hollanda'ya kaçtı. Tunceli doğumlu olmasına rağmen kendisini "Kürdistan doğumlu" olarak tanıtıyor. 
     
  • Dilan Yeşilgöz ayrıca LGBT destekçisi. 


     
  • "Özgürlüğü savunduğunu" iddia eden Yeşilgöz, Hollanda'da Adalet Bakanı olduğunda polis memurlarının başörtüsü takmasını yasaklamıştı.

  • Yeşilgöz, İsrail'in Filistin'deki katliamlarını da savunarak, "Hamas'ın terör eylemlerini kınıyor ve İsrail'in bunlara karşı direnişini destekliyorum" demişti.
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 319
  • NİYAZİ KARACA 5 ay önce Şikayet Et
    Bir yere başbakan, cumhurbaşkanı olmak için o ülkenin vatandaşı olmanız gerekmiyor. Katıksız Osmanlı, Türk ve İslam düşmanı olmanız kriterlerin tamamını karşılamaya yetiyor.
    Cevapla
  • Bandırmalı 5 ay önce Şikayet Et
    Hollanda da bulmuş belasını... daha bela okumaya gerek yok.....
    Cevapla
  • kosovalı 5 ay önce Şikayet Et
    onun gibileri anca başlarını ellerine alırlar
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 5 ay önce Şikayet Et
    Biz bunları ne kürt nede alevi olduğuna kesinlikle inanmıyoruz. İnandığımız bildiğimiz tek şey bunlar kürt ve alevi kartını çok iyi kullanan zamanında süpürüp atamadığımız Ermeni artıklarıdır.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 5 ay önce Şikayet Et
    Bu kadın zaten Ermeni
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü