Finlandiya, Rusya sınırını tamamen kapatıyor

Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen, Rusya sınırından Finlandiya'ya geçen sığınmacılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Finlandiya, Rusya sınırını tamamen kapatıyor
Finlandiya, Rusya sınırını tamamen kapatıyor
GİRİŞ 22.11.2023 23:36 GÜNCELLEME 22.11.2023 23:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen, Rusya sınırından Finlandiya'ya geçen sığınmacılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen yaptığı açıklamada, komşusundan sığınmacı akınının devam etmesi halinde, Finlandiya'nın Rusya sınırını kapatabileceğini açıkladı.

Kasım ayında, Avrupa Birliği için geçerli seyahat belgeleri olmayan 600'den fazla kişi Rusya üzerinden Finlandiya'ya geçmişti. Helsinki bu göçü durdurmak için birkaç geçişi kapatırken, Moskova'yı göçmenleri yönlendirmekle suçladı. Kremlin bu suçlamaları reddetti.

9 GEÇİŞ NOKTASINDAN 4'Ü KAPATILMIŞTI

Finlandiya, ülkeye yönelik sığınmacı akınını durdurmak için Rusya ile olan sınırındaki 9 geçiş noktasından 4'ünü 18 Kasım itibarıyla kapatma kararı almıştı.

Geçtiğimiz günlerde Finlandiya Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Riikka Purra benzer açıklamalarda bulunmuştu. Purra, "Kapatma kararının sınırdaki durumu sakinleştirmeye yardımcı olamaması halinde bir sonraki adımı atmak için çok düşük bir eşiğimiz var. O adım da tüm doğu sınırını kapatmak ve sığınma taleplerini doğu sınırından uzakta yoğunlaştırmak." ifadelerini kullanmıştı.

 

KAYNAK: REUTERS
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Dermanbey Anadolu 5 ay önce Şikayet Et
    Avrupa Birliği içinde yakında bir çatışma başlar ve bu Fransa ve Almanya iç kargaşası ile başlayan ve ülkeler arasında devam eden çatışmalara dönüşür,,,bu da bizim için rahatlık verir...
    Cevapla
  • Cenk Yakın 5 ay önce Şikayet Et
    Kaşınma finlandiya, abd itinin kucağından bi inin arkadaş kendi aklınız yok mu sizin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak