Yeşilgöz'den Wilders'le koalisyona ret

Hollanda'yı koalisyon krizi bekliyor. Irkçı Geert Wilders'in seçim zaferinin ardından gözlerin çevrildiği VVD lideri Dilan Yeşilgöz, yeni bir koalisyona girmeyeceklerini, bir merkez sağ koalisyonuna destek verebileceklerini belirtti.

GİRİŞ 24.11.2023 15:55 GÜNCELLEME 24.11.2023 16:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hollanda'da çarşamba günü düzenlenen erken seçimden birinci parti olarak çıkan ancak hükümeti tek başına kurabilecek kadar milletvekili çıkaramadığı için koalisyon arayışına giren Özgürlük Partisi'ne, merkez sağ çizgideki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi'nden (VVD) olumsuz yanıt geldi.

VVD lideri Dilan Yeşilgöz-Zegerius, partisinin parlamentoda kurulacak yeni bir koalisyona katılmayacağını ancak olası bir koalisyona dışarıdan destek verebileceğini söyledi.

Dilan Yeşilgöz kimdir ve aslen nerelidir? Dilan Yeşilgöz'ün annesi ve babası kim? Biyografisi...Dilan Yeşilgöz kimdir ve aslen nerelidir? Dilan Yeşilgöz'ün annesi ve babası kim? Biyografisi...

YEŞİLGÖZ, MERKEZDE KALMAK İSTİYOR

Yeşilgöz, Mark Rutte'nin 13 yıl boyunca sürdürdüğü başbakanlık görevi ve partisi VVD'nin son seçimde mecliste sandalye kaybetmesi göz önünde bulundurulduğunda, "parti için başka bir rolün uygun olacağını" ifade etti. Yeşilgöz, partisinin merkez sağ bir koalisyonu mümkün kılacağını, bunun da "VVD'nin yapıcı önerileri destekleyeceği anlamına geldiğini" vurguladı.

WİLDERS SEÇİMİ İLK SIRADA TAMAMLADI AMA KOALİSYONU KURABİLECEK Mİ?

Hollanda'da partilerin grup başkanları, cuma günü parlamento başkanıyla bir araya gelerek bundan sonra nasıl ilerleneceğini ele alacak. Wilders tarafından görevlendirilecek bir keşif heyeti de hangi partilerle çoğunluk koalisyonu kurulabileceğini inceleyecek. Wilder ve partisinin, hükümeti kurabilmek için VVD'nin de aralarında olduğu en az iki partiye ihtiyacı var.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • HAKAN'IN FİKRİ 5 ay önce Şikayet Et
    Hollanda'dan devlet olsa ne olur uydur kaydır devletler İngiliz kuklası bir kaç milyonluk kukla devletler holanda belçika lüksenburk hep aynı onlar gibi daha bir çok var Avrupa'da İngiliz kukladı milletler
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    çıkmadı, çıkmayacak..
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ya Arkadaşlar birtane Tunceli'de vatanını seven çıkmayacak mı
    Cevapla
  • Mahmut 5 ay önce Şikayet Et
    Yapay devletlerin en büyük özelliği kimliklerinin olmaması ve buna bağlı olarak çok rijit siyasal yapıların toplumu yönetmesidir.film bitince de yok olurlar.
    Cevapla
  • sdz 5 ay önce Şikayet Et
    Al birini vur birine,biri pkklı biride islam düşmanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiyatına bakmadan satın aldılar! İşte 2024'te en çok satılan 10 akıllı telefon...
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...