Elon Musk'tan Gazze kararı! İsrail'in baskılarına dayanamadı

Son dakika haberi: İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Tel Aviv ve ABD'li milyarder Elon Musk'ın Gazze Şeridi'ne internet verilmemesi için prensipte anlaştığını duyurdu.

GİRİŞ 27.11.2023 13:34 GÜNCELLEME 27.11.2023 13:58
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, konuya ilişkin X (Twitter) sosyal medya platformu üzerinden açıklama yaptı.

STARLİNK, İSRAİL ONAYI OLMADAN ÇALIŞMAYACAK

Karhi açıklamada, "Elon Musk, İletişim Bakanlığımız ile önemli bir ön anlaşmaya vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Sonuç olarak Starlink uydu internet sistemi, İletişim Bakanlığının onayı olmadan İsrail'de çalıştırılamaz. Gazze Şeridi de buna dahildir" ifadelerini kullandı.

Bakan Karhi, paylaşımında "Hamas'a karşı savaş yürütürken, bu anlayışın hayati öneme sahip olduğuna" işaret etti.

Musk, henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı.

İsrail, 18 Ekim'de Elon Musk'un sahibi olduğu SpaceX şirketi ile uydu internet sistemi Starlink kullanımı için görüşmelere başladıklarını açıklamıştı.

ELON MUSK GAZZE'YE UYDU BAĞLANTISI DESTEĞİ SUNACAĞINI DUYURMUŞTU

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerini tamamen kesmesinin ardından X sosyal medya platformundaki yüzlerce kullanıcı insani yardım koordinasyonu için Starlink uydu sisteminin hizmete sunulmasını talep etmişti.

Bunun üzerine Musk 28 Ekim'de X'ten yaptığı açıklamada, sahibi olduğu Starlink uydu internet sistemi firmasının Gazze Şeridi'ndeki tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını duyurmuştu.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk'ın uluslararası yardım kuruluşlarına Gazze Şeridi'nde internet sağlama girişimine tepki göstererek, Gazze'de internet sağlama girişimiyle mücadele edeceklerini açıklamıştı.

YAHUDİ LOBİSİNDEN ELON MUSK'A BASKI

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne ölüm yağdıran katil İsrail'in soykırım derecesine varan saldırılarının sosyal medya platformu X üzerinden duyurulmasından rahatsız olan Yahudi lobisi, Elon Musk üzerindeki baskıyı artırmış, Avrupa Komisyonu ve Apple, Disney ve IBM gibi Yahudi lobileriyle bağlantılı büyük şirketler, X platformundaki reklam harcamalarını askıya almıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 174
  • Asena 5 ay önce Şikayet Et
    Herkes boykot etmeli watsap face instegram x hesaplarını herkes kapatsın kendi çocuklarımıza fırsat vermeliyiz watsap yerine herkes bip kullansın üyelikleri düşsün kazançları bitsin buda bir savaş bunu herkes yaparsa kazanırız bir iki kişiyle olmaz. Hadi bizde karşı hamlemizi yapalım.
    Cevapla
  • Saka 5 ay önce Şikayet Et
    Hiç suçlamıyorum asıl suçlu müslümanlar, milyarlarca doları avrupa kuluplerine boş beleş işlere harcarlar nerde önemli teknoloji varsa hepsini gayrimüslümlere bırakırlar çinliler kadar olamadılar çinliler nerede teknoloji araba şirketi varsa onu satın Volvo bile çinlilere geçti müslümanlarda kulüp satın alır hizmet şirketi peşine düşerler yükün altına hiç girmezler
    Cevapla
  • Yusuf 5 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir ama Allahın izniyle başaramacaklar
    Cevapla
  • demirhan 5 ay önce Şikayet Et
    aklı sıra küçücük aklıyla sahiplerine bi kafa tutacam sandı .mesele bu bizde bunun gibilerle biraz teselli bulduk küfür içinde farklı bi ses olabilir diye..
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Firavun asla merhamet duymaz Dünyayı korkutuyor zalimler Merhamet duyanlarıda korkutup mahvederiz dediler ilahi adalet er geç tecelli bulacak şek ve şüphemiz asla yok....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması