Elon Musk, 75 milyon dolarlık geliri kaybedebilir!

Elon Musk'ın soykırımı savunanlara karşı sergilediği cesaretli tutumu birçok reklamverenin siteden çekilmesine neden oldu. NYT'in bildirdiğine göre şirket sırf bu yüzden 75 milyon dolar kaybedebilir.

Elon Musk, 75 milyon dolarlık geliri kaybedebilir!
Elon Musk, 75 milyon dolarlık geliri kaybedebilir!
GİRİŞ 25.11.2023 13:26 GÜNCELLEME 25.11.2023 13:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Elon Musk'a ait sosyal medya şirketi X, düzinelerce büyük markanın pazarlama kampanyalarına ara vermesi nedeniyle yıl sonuna kadar 75 milyon dolar kadar reklam geliri kaybedebilir.

Musk'ın geçtiğimiz hafta platformda soykırımı destekleyenlere karşı cesaretli tutumu sonrasında, aralarında Walt Disney ve Warner Bros Discovery'nin de bulunduğu çok sayıda şirketin eski adı Twitter olan sitedeki reklamlarını durdurmasına neden oldu.

Elon Musk: Soykırımı savunan herkes bu platformdan uzaklaştırılacak | Haber7.com

MEDİA MATTERS'A DAVA AÇMIŞTI

 Apple ve Oracle gibi büyük markaların reklamlarının Adolf Hitler ve Nazi partisini öven paylaşımların yanında yer aldığını belirten bir raporla platformu karaladığı iddiasıyla medya izleme grubu Media Matters'a dava açtı.

The New York Times tarafından bu hafta görüntülenen iç belgelerde Airbnb, Amazon, Coca-Cola ve Microsoft gibi şirketlerin 200'den fazla reklam biriminin listelendiği ve bunların birçoğunun sosyal ağdaki reklamlarını durdurduğu ya da durdurmayı düşündüğü belirtildi.

Rapora göre X, Cuma günü yaptığı açıklamada 11 milyon dolarlık gelirin risk altında olduğunu ve bazı reklamverenlerin platforma geri dönmesi ve diğerlerinin harcamalarını artırması nedeniyle kesin rakamın dalgalandığını söyledi.

Sivil haklar gruplarına göre, Musk'ın Ekim 2022'de X'i satın almasından ve içerik denetimini azaltmasından bu yana reklamverenler X'ten kaçtı ve bu da sitedeki nefret söyleminde keskin bir artışa neden oldu.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Baston 5 ay önce Şikayet Et
    Zalimlerin ne kadar güçlendiğini gösteriyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    x ten reklamını çeken firmaları boykota dahil edmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı