Elon Musk, Media Matters'a dava açtı!

Elon Musk'ın soykırımı savunanlara karşı sergilediği cesurca tavrı birçok şirketin haksız yere tepki göstermesine neden oldu. Elon Musk son olarak Media Matters for America adlı bir sivil toplum kuruluşuna dava açtığını duyurdu.

Elon Musk, Media Matters'a dava açtı!
Elon Musk, Media Matters'a dava açtı!
GİRİŞ 21.11.2023 16:03 GÜNCELLEME 21.11.2023 16:03

Elon Musk, X platformunda reklam vermesini durduran 'antisemitik' suçlamaları sebebiyle Media Matters for America adlı bir sivil toplum kuruluşuna dava açtığını duyurdu. Musk, Media Matters'ın yayınladığı raporun sahte olduğunu belirterek suçlamaları kabul etmedi.

Elon Musk, Cuma günü başlayan ve büyük firmaların X platformunda reklam vermesini durduran 'antisemitik' suçlamaları sebebiyle Media Matters for America adlı bir sivil toplum kuruluşuna dava açtığını duyurdu.Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu X'in, 'reklam verenleri platformdan uzaklaştırmak ve X şirketini yok etmek' amacıyla yayımladığı son rapor nedeniyle Media Matters'a dava açtığını ifade etti.

Teksas Başsavcısı Ken Paxton, davaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Halkın, kamusal alana katılımını azaltarak özgürlüğü kısıtlamaktan başka bir şey istemeyen radikal sol örgütlerin planları tarafından aldatılmadığından emin olmak için konuyu yakından inceliyoruz" ifadelerini kullandı.

Musk, Başsavcı Ken Paxton'ın açıklaması sonrasında, "Dolandırıcılığın hem hukuki hem de cezai yaptırımları vardır" dedi.

Elon Musk'tan soykırımı savunanlara karşı cesurca tutum! | haber7.com

NELER OLDU?

Media Matters, X platformunda reklamların yanına 'antisemitik' içerikler konularak nefret dolu içerikler oluşturduğunu savunduğu bir raporu Cuma günü yayınlamıştı.

Rapor sonrasında suçlamaları kabul etmeyen Musk, haberlerin sahte olduğunu vurgulayarak Media Matters'a dava açtı.

KAYNAK: DHA | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!