Reisi'nin Türkiye ziyareti ertelendi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin, Türkiye'ye yapacağı ziyaretin ertelendiği açıklandı. Tasnim haber ajansının konuya ilişkin haberinde, ziyaretin neden ve hangi tarihe ertelendiği konusunda bir bilgi verilmedi.

GİRİŞ 28.11.2023 13:25 GÜNCELLEME 28.11.2023 16:09
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin, bu ayın sonunda Türkiye'ye yapacağı ziyaret ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ertelendiği açıklandı.

İran Devrim Muhafızları'na yakınlığıyla bilinen Tasnim haber ajansının konuya ilişkin haberinde, Reisi'nin Türkiye ziyaretinin 29 Kasım'da gerçekleşmesinin planlandığı ancak başka bir tarihe ertelendiği belirtildi. Haberde, ziyaretin neden ve hangi tarihe ertelendiği aktarılmadı.

REİSİ'NİN TÜRKİYE ZİYARETİNİ ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayında yaptığı bir açıklamada, 7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin çatışmaları ve Gazze'deki duruma ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin kasım ayı sonunda Türkiye'ye geleceğini aktarmıştı.

İKİ LİDER EN SON 26 KASIM'DA GAZZE'Yİ GÖRÜŞMÜŞTÜ

Erdoğan ve Reisi, son olarak 26 Kasım Pazar günü bir telefon görüşmesi yapmış, bu görüşmenin gündeminde de çatışmalar yer almıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, görüşmede, "İsrail'in Gazze'ye yönelik hukuksuz saldırıları, Filistinlilere yönelik insani yardım faaliyetleri ve bölgede kalıcı ateşkese ulaşmak için atılabilecek adımların ele alındığı" belirtilmişti.

Erdoğan görüşmede, Türkiye ve İran başta olmak üzere İslam dünyasının Filistin topraklarındaki İsrail vahşeti karşısında ortak tutum sergilemesinin önemini ifade etmişti. Erdoğan, İran ve Türkiye'nin geçici ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve kalıcı barışa ulaşılması için birlik içinde çalışmaya devam edeceklerini kaydetmişti. Görüşmede liderler, Türkiye'de düzenlenecek Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları ve gündemi ile ilgili de görüş alışverişinde bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 78
  • Yunus Emre 5 ay önce Şikayet Et
    Yavuz sultan Selim i günümüzde anlamak daha da kolay bi hale geldi. Şu iran için bir yavuz gerekli. Gerisi kendiliğinden düzelir.
    Cevapla
  • fahri 5 ay önce Şikayet Et
    İran Türkiye'ye ASLA KAT'A DOST OLMAZ, içimizdeki ŞİA'lar çıkmış İran güzellemesi yapıyor, MÜSLÜMAN TÜRK AHMAK DEĞİLDİR BUNU UNUTMAYIN!!!!
    Cevapla
  • Oğuz 5 ay önce Şikayet Et
    İranla ilişkiler kesilmeli sınır kapıları kapatılmalı islam toplumun başındaki en tehlikeli bela dikkat edilmesi gereken fitne tohumu atan ülke irandır tarihi geçmişi bilen benim gibi düşünür islam ülkeleri karıştıran sadece gücü müslümana yeten ülkedir iran ülkeye sokulmaması lazım
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    Geçmişte Fransa'da sürgün hükümet kurup, Fransız uçağı ile İran'a getirilen ve ilk cuma namazını "kara gözlüklü" CIA ve MOSSAD ajanları nezaretinde kıldıran HUMEYNİİİİ ??? Devamında Müslümanı müslümana kırdıran ABD size petrol karşılığı silah verdi "Saddam'la 8 sene savaştırdı, ". Ve halaa özünüzde "emperyalizm KIYAKÇILIĞINIZ" devam ediyor.
    Cevapla
  • Recep 4 ay önce Şikayet Et
    İrancı değilim ama Saddam'ın amerikancı olduğu ve ABD silahlarıyla İran'la savaşması gerçeğini de anlat
    Cevapla
  • Hakkı 5 ay önce Şikayet Et
    iki ülke birlesmeli...birleşmemesi için yahudi parmağı dolaşa bilir.ayri gyriyi bırakın işinize bakın yoksa parçala yut olur.iki güç yanyana gelince 11 olur birler yanlara gelirse balgibi kuvvet olur.
    Cevapla
  • İsmail 5 ay önce Şikayet Et
    Hadi ya ermeni dostu türk düşmanı isünni katili fırıldak irandan uzak duracan bizim dostumuz kardaşımız can azerbaycan ve pakistan gerisi yalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması