Elon Musk, Hamas'ın teklifini reddetti

İsrail'i ziyaretinin ardından Hamas'tan "Gazze'ye gel" teklifi alan Musk, bu öneriyi reddederek, "Şu anda burası biraz tehlikeli görünüyor ama uzun vadede refah içindeki bir Gazze'nin tüm taraflar için iyi olacağına inanıyorum." dedi.

Elon Musk, Hamas'ın teklifini reddetti
Elon Musk, Hamas'ın teklifini reddetti
GİRİŞ 29.11.2023 13:34 GÜNCELLEME 29.11.2023 13:37
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Amerikalı iş insanı Elon Musk, Hamas'ın kendisini Gazze'ye davet etmesine cevap verdi.

Elon Musk, X platformunda konuya ilişkin bir paylaşımın altına yaptığı yorumda, "Şu anda burası biraz tehlikeli görünüyor ama uzun vadede refah içindeki bir Gazze'nin tüm taraflar için iyi olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"GAZZE'YE GEL, YIKIMI GÖR"

Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, Musk'ı İsrail'in saldırıları sonucu oluşan yıkımı görmesi için abluka altındaki Gazze Şeridi'ni ziyaret etmeye çağırdı.

MUSK, İSRAİL'İ ZİYARET ETTİ

Sahibi olduğu sosyal medya platformu X'te anti-semitizmi (Yahudi halkına karşı önyargı) yayma eleştirileri ile karşı karşıya olan Elon Musk, İsrail'i ziyaret etmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte 7 Ekim'de Hamas'ın operason yaptığı yerlerden olan "Kfar Aza"yı gezen Musk, daha sonra İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile de görüşmüştü.

Musk, İsrailli yetkililerle, sahibi olduğu uydu interneti hizmeti Starlink'in İsrail hükümetinin onayı haricinde Gazze'ye internet sağlamayacağı konusunda anlaşmıştı.

Herzog, Musk'a "sizin yönettiğiniz de dahil olmak üzere, sosyal medya platformları anti-semitizm hastalığına liman oluyorlar" demişti. Musk ise, Herzog ile görüşmesinde, 'Hamas militanlarının çocukluklarından itibaren ciddi bir propagandaya maruz kaldıklarına' dikkat çekti; "İnsanların yanlış bilgilerle yüklendiklerinde neler yapabildikleri dikkate değer. Çocukluklarından itibaren bununla beslenenler, masum insanların öldürülmesinin iyi bir şey olduğuna inanabiliyor" demişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 42
  • Üsküllü 4 ay önce Şikayet Et
    Amerikalılar nereyi ziyaret etti şakamısın reşşoooo
    Cevapla
  • Mert 4 ay önce Şikayet Et
    Desen ki Tesla almayın, Togg alın, hemen birileri fırlar ne alakası var diye. Bak onlar nasıl birlik oluyor, hem yakıp yıkıyor, kadın çocuk demeden katlediyor, hem de birlik beraberlik mesajı veriyor, bu mesaj hem zengin ülkelere hem de dağılmış Müslüman insanlara. Yazıklar olsun bize, Ahirette biz bunun hesabını nasıl vereceğiz?
    Cevapla
  • Skut 4 ay önce Şikayet Et
    Ağa babalarına söyle bomba atıp saldırmazlarsa gazze güvenli olur Allah'ın izniyle.
    Cevapla
  • Amet 4 ay önce Şikayet Et
    İt kuyruğuna basarmi .itoglu itlerden ne farki var
    Cevapla
  • İbrahim Baybaş 4 ay önce Şikayet Et
    Haydi oradan insan bozuntusu, para uğruna herşeyinizi satarsınız siz, sizi yahudi uşakları...
    Cevapla
  • Umutcan Karakaş 4 ay önce Şikayet Et
    Bu haber Elon Musk ı kötülemek için yapıldığı ortada.O fotoğraflar İsrail e yaptığı ziyareti savaştan önceydi yeni gibi paylaşılmış. Savaş devam ederken kimse Gazze yi ziyaret etmek istemeyebilir. Ayrıca Gazze ye davet eden kişi büyük ihtimal İsrail tarafına çalışıyor olmalı ki Musk Gazze ye giderse onuda yok etme şansı ellerine geçmiş olur. Çünkü şuan İsrail in düşmanı konumunda Musk...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..