Kuzey Kore, ABD’nin çağrısına kapıyı kapattı: Asla olmayacak

ABD’nin diyalog çağrısına olumsuz yanıt veren Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, bağımsız bir devletin egemenliğinin pazarlık konusu olamayacağını belirterek, 'ABD ile asla yüz yüze müzakerelerde bulunmayacağız” dedi.

Kuzey Kore, ABD’nin çağrısına kapıyı kapattı: Asla olmayacak
Kuzey Kore, ABD’nin çağrısına kapıyı kapattı: Asla olmayacak
GİRİŞ 30.11.2023 10:28 GÜNCELLEME 30.11.2023 10:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerginlik Pyonyang’ın yörüngeye keşif uydusu göndermesi sonrasında artarken, ABD’nin diyalog çağrısına Kuzey Kore’den olumsuz yanıt geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un kız kardeşi ve Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yo Jong yaptığı yazılı açıklamada, ülkesinin casus uydu fırlatması sonrasında yapılan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısının, bazı BM üyesi devletlerin Kuzey Kore'nin egemenlik haklarını inkar eden mantıksız argümanlarının ne kadar “zayıf, yanlış ve saçma” olduğunu açıkça ortaya koyduğunu söyledi. Kim, “Kuzey Kore'den ABD ile diyaloğun yeniden başlatılması için zaman ve gündem belirlemesini isteyen ABD'ye bir kez daha açıkça sesleniyoruz. Bağımsız bir devletin egemenliği hiçbir zaman pazarlık konusu olamaz. Bu nedenle Kuzey Kore, ABD ile asla yüz yüze müzakerelerde bulunmayacak” ifadelerini kullandı.

ABD’YI SUÇLADI

Uluslararası barış ve güvenliğe yönelik başlıca tehdidin Kuzey Kore'nin egemenlik haklarını kullanmasından değil, ABD'nin onu rahatsız etmeye ve baskı altına almaya yönelik “zorba ve keyfi” uygulamalarından kaynaklandığını savunan Kim, “Kuzey Kore, egemenlik haklarını koruma ve geliştirmeye dönük çabalarını sürdürecek ve BM'ye üye tüm devletlerin sahip olduğu egemenlik haklarını gelecekte de özgürce kullanmaya devam edecektir” dedi.

ABD DIYALOG ÇAĞRISINI TEKRARLAMIŞTI

BMGK’nın Kuzey Kore'nin casus uydu fırlatmasını ele almak üzere gerçekleştirdiği toplantıda konuşan ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Washington'un Pyongyang ile “önkoşulsuz olarak her konuda diyalog” çağrısını sürdürdüğünü söylemişti. Thomas-Greenfield, diyalog için zaman ve konuyu belirlemenin Kuzey Kore'nin tercihine bağlı olduğunu ifade etmişti.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Vahdeddin 5 ay önce Şikayet Et
    Şu Kuzey Kore helal olsun diyorum çünkü ABD başını ağrıtıcak bir ülke buydu... Bu arada Güney Kore kardeş ülkemiz olmaya devam edecektir.
    Cevapla
  • türk insan 5 ay önce Şikayet Et
    istemiyorlar iste abd sizin ne kadar ikiyüzlü olduğunuzu ve işgalci olduğunuzu bilyor kuzey kore
    Cevapla
  • Vurucu 5 ay önce Şikayet Et
    yani bu kız abd ye diyorki dünyanın baş teröristi abd ile konuşmaya gerek yok ikerim abd yi diyor bravo
    Cevapla
  • ihtiyar 5 ay önce Şikayet Et
    bir devlet ne kadar kücükte olsa milleti ile güclüdür
    Cevapla
  • 5432 5 ay önce Şikayet Et
    aferim allah sizeislamı müslümanlığı nasip etsin amin abd yokolmadan asla dünyaya huzur yoktur olmayacaktır abdyi uzaydan vurularak ancak yok olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin operasyonu öncesi PKK'dan şeytani Irak planı!
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması