ABD'nin hamlesi Kim Jong'u çıldırttı: Bu bir savaş ilanıdır

Kuzey Kore bugün yaptığı açıklamada, uydu operasyonlarına yapılacak her türlü müdahaleyi savaş ilanı olarak değerlendireceğini belirtti.

ABD'nin hamlesi Kim Jong'u çıldırttı: Bu bir savaş ilanıdır
ABD'nin hamlesi Kim Jong'u çıldırttı: Bu bir savaş ilanıdır
GİRİŞ 02.12.2023 11:02 GÜNCELLEME 02.12.2023 11:02
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore yönetimi, yörüngeye gönderdiğini açıkladığı casus uydusu ile Beyaz Saray, ABD Savunma Bakanlığı ve bazı ABD askeri üslerini görüntülediğini duyurmuştu. Kuzey Kore resmi devlet haber ajansı KCNA'nın haberine göre Pyongyang iddialı bir açıklamada daha bulundu.

"SAVAŞ İLANI OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK"

KCNA'nın Kuzey Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü'nün yaptığı açıklamaya dayandırdığı haberine göre, Pyongyang'ın uydu operasyonlarına yapılacak her türlü müdahaleyi savaş ilanı olarak değerlendireceğini ve ABD'nin uzaya yapacağı herhangi bir müdahaleye, ABD casus uydularının varlığını ortadan kaldırarak karşılık vereceği aktarıldı.

"ABD CASUS UYDULARINI YOK ETMEK İÇİN TEDBİR ALACAĞIZ"

Söz konusu açıklamada, "ABD'nin, en son teknolojileri yasadışı ve adaletsiz bir şekilde silahlandırarak egemen bir devletin meşru topraklarını ihlal etmeye çalışması durumunda, Kuzey Kore, ABD casus uydularının etkinliğini baltalamak veya yok etmek için meşru müdafaa amacıyla duyarlı eylem tedbirleri almayı değerlendirecektir" ifadeleri kullanıldı.

Kuzey Kore, ABD anakarası, Japonya ve ABD'nin Guam bölgesindeki askeri tesislerin fotoğraflarını ileten ilk askeri casus uydusunu 21 Kasım'da başarıyla fırlattığını açıklamıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Aslan koca oglan yine cektin restine bizim koku bozuk liderler gibi korkmuyorsun kutluyorum seni insallah abdye atom bombasi atarsin dortgozle bekliyoruz
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    atom bombası, bebek çocuk masum insan AYIRMAZ katliama sebep olur, çoook tehlikeli ALLAH muhafaza
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    dünyadaki bütün atom bombaları, güvenli bir şekilde imha edilmelidir
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    atom bombası Her yerde, her zaman tehlikelidir
    Cevapla
  • Hüseyin- 4 ay önce Şikayet Et
    Size bir soru : siz silahi zayifami yoksa kuvvetliyemi verirsiniz ? konusun bakalim :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!