İsrail Nuseyrat Mülteci kampında katliam yaptı... BM'den Gazze için korkunç senaryo

Son dakika... İsrail'in Gazze'de Nuseyrat Mülteci kampına düzenlediği saldırılarda en az 50 kişi şehit oldu. BM Gazze'de İnsani yardım faaliyetlerinin yanıt veremeyeceği daha da korkunç senaryo için uyardı. İşte dakika dakika gelişmeler...

GİRİŞ 05.12.2023 11:32 GÜNCELLEME 10.12.2023 09:04
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

75 yıldır Filistinlilere cehennem hayatı yaşatan İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamları 59 gündür devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze'de ev ve binaları hedef alarak çok sayıda Filistinliyi öldürdü.

İŞGAL GÜÇLERİNE KARŞI BÜYÜK DİRENİŞ

İşte İsrail ile Filistin arasında dakika dakika yaşananlar:

12:38 İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılar devam ediyor. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde İsrail güçleri ile Filistinli direniş grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

İSRAİL, KEMAL ADVAN HASTANESİ'Nİ TANK VE KESKİN NİŞANCILARLA KUŞATTI

12:32  İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Cibaliya Mülteci Kampı'nda faaliyet gösteren Kemal Advan Hastanesi'ni kuşattığı ve hastane çevresinde düzenlenen saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir Abdullah el-Berş, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgalciler Kemal Advan Hastanesi'ni, hareket eden her şeyi hedef alan tanklar ve keskin nişancılarla kuşattı." ifadelerini kullandı.

Hastanede 7 binden fazla sığınmacı bulunduğuna işaret eden Berş, hastanenin çevresindeki saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu aktardı.

Kemal Advan Hastanesi'nde elektriklerin kesik olduğunu belirten Berş, Gazze'nin kuzeyinde sadece 4 hastanenin faaliyet gösterdiği ve 55'e yakın ambulansın hizmet dışı kaldığı bilgisini verdi.

Berş, "Şifa ve Endonezya hastanelerinde olduğu gibi Kemal Advan Hastanesi'nde de bir katliam yaşanmasından korkuyoruz. Hastanede ameliyatlar yapılamıyor, elektrik kesintisi krizi daha da ağırlaştırdı." ifadelerine yer verdi.

"GAZZE'YE 100 BİNDEN FAZLA TOP MERMİSİ ATEŞLEDİK"

12:30 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne kara harekatı başlattığı günden bu yana 100 binden fazla top mermisi ateşlediğini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatının başladığı 31 Ekim'den bu yana bölgeye 100 binden fazla top mermisi ateşlendiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail topçu birliklerinin Gazze Şeridi'ne başlatılan saldırıların ilk gününden itibaren çatışmalarda "önemli bir rol oynadığı" ve "kara birliklerine yönelik tehditleri ortadan kaldırarak birliklerin ilerlemelerini sağladığı" iddia edildi.

İsrail ordusu ayrıca, topçu birliklerinin çok sayıda top atışı yaptığı görüntüleri paylaştı.

MÜLTECİ KAMPINDA KATLİAM

11:20 İsrail'in Gazze'deki Han Yunus kenti ile Deyr el-Belah'taki Nuseyrat Mülteci kampına düzenlendiği saldırılarda en az 50 kişi şehit oldu.

BM: GAZZE'DE YARDIMLARIN IŞE YARAMAYACAĞI DAHA KORKUNÇ DURUM ORTAYA ÇIKMAK ÜZERE

10:30  Birleşmiş Milletler (BM) Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının siviller üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığına ve gidecek yer de kalmadığına işaret eden Hastings, "insani ara"nın ardından İsrail'in saldırılara başlamasının "on binlerce kişiyi yiyecek, su, barınak ve güvenli alan bulmak amacıyla giderek daralan alanlara sıkıştırdığını" vurguladı.

Hastings, Gazze'de işlevsiz barınaklar, çökmüş sağlık sistemi, temiz içme suyu eksikliği, zihinsel ve fiziksel olarak tükenmiş insanların yetersiz beslenmesinin halk sağlığına tehdit niteliğinde salgın hastalıkların çıkmasına yol açabileceğine dikkati çekti.

Gazze'de insani yardım faaliyetleri için alanın "sürekli daraldığını" ve çalışanların bu faaliyetleri yürütmek için gerekli olan "en önemli iki rotaya" erişemediğini aktaran Hastings, şunları kaydetti:

"BM ve sivil toplum kuruluşları tek başına 2,2 milyonluk nüfusu destekleyemez. Ticari ve kamu sektörlerinin Gazze'ye malzeme getirmesine izin verilmelidir. Buna İsrail'in güvenliğini sağlayacak şekilde yakıt da dahil olmalıdır."

Hastings, "(Gazze'de) İnsani yardım faaliyetlerinin yanıt veremeyeceği daha da korkunç bir senaryo ortaya çıkmak üzere." ifadesini kullandı.

Sözde güvenli bölgelerin oluşturulacağına ve çadır kentlerin kurulacağına ilişkin açıklamaların endişe verici olduğunu belirten Hastings, insanların serbestçe hareket edebileceklerine ve ihtiyaç duyulan yerlere yardım ulaştırılabileceğine dair güvenceler verilmeden tek taraflı ilan edilen bu bölgelerin güvenli ya da insani olamayacağını vurguladı.

GAZZE'DEKI HAN YUNUS HASTANESI HASTA AKININDAN DOLAYI GENİŞLEDİ

09:50 İsrail Gazze'yi bombalarken Han Yunus hastanesi hasta akınından dolayı genişledi. Sınır Tanımayan Doktorlar yetkilisi, Gazze'nin güneyindeki Nasser hastanesinin neredeyse her saat çok sayıda ağır yaralı hastayı kabul ettiğini söyledi.

BATI ŞERİA'DA GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR

09:30 İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda biri çocuk 3 Filistinliyi yaraladı, 3 Filistinliyi ise gözaltına aldı

08:56 Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, "Gazze'de hiçbir yer güvenli değil. Hastaneler değil, barınaklar değil, mülteci kampları değil. Kimse güvende değil. Çocuklar değil. Sağlık çalışanları değil. İnsanlar değil" dedi.

05:41 İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'den tahliye edilen 130 Türk vatandaşı ve aile yakını, Mısır üzerinden İstanbul'a ulaştı.

03:59 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri ve binaları hedef alarak onlarca Filistinliyi öldürdü.

02:57 İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze sınırındaki komando birliklerinin Hamas'ın saldırısından 2 gün önce işgal altındaki Batı Şeria'ya nakledilmesinin araştırılacağını söyledi.

İLETİŞİM TAMAMEN KESİLDİ

00: 17: Filistin Telekomünikasyon Şirketi Jawal'dan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'nde iletişim ve internet hizmetinin tümüyle kesildiğini üzülerek duyuruyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, daha önce kopukluğun meydana geldiği ana hatların yeniden kopması sebebiyle Gazze Şeridi'ndeki iletişimin tamamen kesildiğine işaret edildi.

 

KAYNAK: AJANSLAR
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 76
  • israil 4 ay önce Şikayet Et
    kanıt yok, bosuna uğrasmayın...
    Cevapla
  • Aligato 4 ay önce Şikayet Et
    Susmulanlar sessiz kaldıkça Allah'ın gazabi da yaklaşıyor Ya islam bu sınavı geçer yada müslümanlar zelil olup Allah yeni topluluklar yaratır
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM et
    Cevapla
  • Okur 4 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın ve belki dünya tarihinin en ahlaksız ve korkak ordusuna karşı direniyorlar rabbim mücahitleri dusmanlarina galip getirsin inşaallah
    Cevapla
  • Mehdi 4 ay önce Şikayet Et
    Zalim israil e kimse dur demezse korkarımki bu caniler 2 milyon Gazzeliyi acımasızca ve vahşice öldürecek bu canilerde insanlık yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı