Fransa, Ermenistan'a 50 zırhlı araç gönderiyor

Fransa'nın Ermenistan'a 50 zırhlı araç göndereceği bildirildi.

Fransa, Ermenistan'a 50 zırhlı araç gönderiyor
Fransa, Ermenistan'a 50 zırhlı araç gönderiyor
GİRİŞ 05.12.2023 22:31 GÜNCELLEME 05.12.2023 22:31
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Le Figaro'nun Fransız Senatosu raporuna dayandırdığı haberde, Ermenistan'a Arquus marka Bastion tipi 24 zırhlı aracın gönderildiği ve üretim aşamasında olan 26 zırhlı aracın daha sevk edileceği belirtildi.

Raporda senatörler, devlete ait Fransız savunma şirketi Nexter'in 2024'te üretim kapasitesini artıracağına dikkati çekerek, şirketin ürettiği taktik tekerlekli araca monteli CAESAR topçu sistemlerinin de Ermenistan'a teslimatına ilişkin çalışmaların bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

Fransa'nın gönderdiği 24 zırhlı aracın Gürcistan'ın Poti Limanı'nda olduğu ve demir yolu ile Ermenistan'a gönderileceğine ilişkin görüntüler geçen haftalarda sosyal medyaya yansımıştı.

"ERMENİSTAN'I BIRAKMAYACAĞIZ"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ekim ayında yaptığı açıklamada, Ermenistan'ı "bırakmayacağız" ifadeleri ile bu ülkeye silah desteği sağlayacaklarını işaret etmişti.

Daha sonra Fransız Silahlı Kuvvetler Bakanı Sebastien Lecornu ile Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan, Ermenistan'a silah tedarikine ilişkin anlaşma imzalamıştı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, "Fransa'nın Ermenistan'a saldırı özelliğine sahip Bastion zırhlı personel taşıyıcı göndermesini kınadıklarını" belirtmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa'nın bölgede gerilimi "tırmandırdığına" işaret ederek, "Eğer bölgedeki yeni bir çatışma baş gösterirse, Fransa bunu provoke etmekten sorumlu olacak." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Unutmayin azerbaycan israil tarafindan seciyor turkiye azerbaycanada cok guvenmesin
    Cevapla
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Reis bos bos bu makronla konusuyor allahim nasil bu hale geldik basimizdaki konusmaktan baska birsey yapmiyor artik yeni lidere ihtiyac var demir yorgunlugu var ulkemizde
    Cevapla
  • Tuğran 4 ay önce Şikayet Et
    Anladım demek ki Azerbaycan a 8 cirit füzesi daha gönderecegiz
    Cevapla
  • BİRİNCİ MURAT 4 ay önce Şikayet Et
    ilk denemeyi bizim sihalar yapar sen merak etme bebişim:)))
    Cevapla
  • AYRANMEN 4 ay önce Şikayet Et
    hey gidi Fransa sen kendi arkanı kurtardın da, Ermenistan kaldı. oyuncak oynadığınızı zannetmeye devam edin, o araçlar bir yerinizde patlayınca olmayan aklınız belki geri gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...