Başkan Erdoğan: Ermenistan'ı kandırıyorlar

Başkan Erdoğan Ermenistan'a, Fransa tarafından 50 zırhlı personel taşıyıcının gönderilmesi kararı hakkında 'Fransa'nın bu yaptığı iş, sadece tahriktir. Hiçbir netice alacaklarından değil, sadece Ermenistan'ı kandırıyorlar.' dedi.

Başkan Erdoğan: Ermenistan'ı kandırıyorlar
Başkan Erdoğan: Ermenistan'ı kandırıyorlar
GİRİŞ 08.12.2023 13:43 GÜNCELLEME 08.12.2023 13:43
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

SORU: Efendim yakın zamanda Ermenistan'a, Fransa tarafından 50 zırhlı personel taşıyıcının gönderilmesi kararı var. Ermenistan da bunu olası saldırılara karşı istediğini söylüyor ve daha çok silah daha çok teçhizatı da yine istediğini söylüyor. Nasıl bir yorum getirirsiniz, Ermenistan'ı tekrar tehlikeli bir yörüngeye mi oturtmaya çalışıyor Fransa?

Fransa'nın bu yaptığı iş, sadece tahriktir. Fransa şunu bilmeli ki, Ermenistan'a iyilik yapmıyor, Tam aksine kötülük yapıyor. Daha önce Fransa olarak Ermenistan'a birçok destekler verdiler. Hangi neticeyi aldılar, hiç. Fransa Minsk üçlüsü ekibinin içinde. İş bitti, netice alamadı, durum böyleyken tekrar Ermenistan'ı tahrik ediyor. Zırhlı taşıyıcıları göndersen ne yazar? Buradan netice alamazsın. Çünkü artık burada kendi topraklarında işgali sona erdirmiş olan bir Azerbaycan var. Karabağ'ın neticesi ortada. Şimdi bu askeri araçları göndereceksin, ne alacaksın? Daha önce Ermenistan'a gönderilen tanklar, toplar, tüfekler Azerbaycan'ın eline geçti. Hiçbir netice alacaklarından değil, sadece Ermenistan'ı kandırıyorlar. Ermenistan yönetimi yakın geçmişte yaşadıklarından ders almalı ve bu provokasyonlara gelmemelidir. Yakalanan barış fırsatını değerlendirmesi ve Ermenistan'ı yanlış yönlendiren ülkelerin tuzağına düşmemesi Ermenistan'ın çıkarına olur. Azerbaycan ile kurulacak barış temelli ilişkiler Ermenistan için en iyi seçenektir. Ellerine silah tutuşturanlar dar zamanda Ermenistan'ı yalnız bırakacaklardır.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı:  Türkiye’den olumlu sinyaller bekliyoruzErmenistan Dışişleri Bakanlığı: Türkiye’den olumlu sinyaller bekliyoruz

FRANSA'NIN ERMENİSTAN KARARI

Le Figaro'nun Fransız Senatosu raporuna dayandırdığı haberde, Ermenistan'a Arquus marka Bastion tipi 24 zırhlı aracın gönderildiği ve üretim aşamasında olan 26 zırhlı aracın daha sevk edileceği belirtilmişti.

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21
  • vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Fransa içine bir terör örğütü yerleştirmemiz lazım bunların hakkından böyle gelinir
    Cevapla
  • Osman Selçuk 4 ay önce Şikayet Et
    Zamanında Anadolu da ki ermenileri silahlandırıp Osmanlıya karşı ayaklandırıp yüzbinlerce masum Türk ve Müslümanı katlettiren soykırım ortaklçısı fransızlardan hesabını sormadığımız için aynısını yapmaya çalışıyorlar. ermeniler ve ortakçısı fransızlardan katliamlarım hesapları sorulmalı. Kendi yaptıkları katliamları örtbas etmek için soykırım iftarasının arkasına saklanıyorlar.
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ermenistan karabağ savaşında tüm savaş teknolojisini kaybetti. yerine yenilerini alması bir devlet olarak anlaşılabilir. önemli olan batılıların gazına gelip başını kayaya vurmaması. bizim olana göz dikerse akıbeti belli. ama ermeni tarihinde bu tür ahmaklık örneği çoktur
    Cevapla
  • Çanakkaleli 4 ay önce Şikayet Et
    Ermenistanda çocuk kadar akıl yok mu bu tür şeylere kanıyor? Üstelik acı tecrübesi de var. Sonra evdeki bulgurdan da olur kendi bilir.
    Cevapla
  • Yorum yazan 4 ay önce Şikayet Et
    Ya cevap böyle olmamalı artık. Etrafımızı 360 derece sarıyorlar. Bundan sonra böyle etrafımıza geleni vururuz dememiz lazım. İsrail'e ya da Rusyaya yapsınlar ya bunu bak ne oluyor ya da Kore'ye. Biz neden izliyoruz trene bakar gibi. bunlar laftan anlamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak