Erdoğan dünyaya duyurdu: Buna dur demenin vakti geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7. kez düzenlenen TRT World Forum'da Gazze'de yaşanan insanlık dramının son bulması gerektiğin belirterek 'Buna dur demenin vakti geldi' dedi.

GİRİŞ 08.12.2023 15:32 GÜNCELLEME 08.12.2023 17:26
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi....Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen “TRT World Forum 2023”, “Birlikte Gelişmek: Sorumluluklar, Eylemler ve Çözümler” temasıyla 7’nci kez dünyanın dört bir yanından akademisyenler, gazeteciler, politikacılar ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kıymetli katılımcılar, hanımefendiler, beyefendiler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu yıl 7.'si düzenlenen TRT World Forum'da sizlerle bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Medeniyetlerin, kültürlerin ve insanların buluşma noktası güzel İstanbulumuzda sizleri ağırlamanın memnuniyeti içerisindeyiz.

BUNA DUR DEMENİN VAKTİ GELDİ

Gazze'de devam eden katliam başta olmakta küresel ölçekte sancılı bir süreçten geçiyoruz. Ukrayna-Rusya savaşı devam ediyor. Ateşi büyümeden söndürmek yerine körükleyenlerin, tüm dünyaya nasıl bir kötülük yaptığı net bir şekilde görülüyor. Uluslararası kuruluşların sorun çözme kabiliyetlerinin olmadığını bir kez daha görüyoruz. Temennimiz, adeta bizim kendimizi paralayarak dile getirdiğimiz şeylerin dikkat edilmesidir.

Adil bir barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günler yaşıyoruz. Geçen her anın bedelini maalesef masumlar ödüyor. Buna dur demenin vakti gelmiştir.

KOMŞULUK HUKUKUN GEREĞİ

Komşularımızı içine düştükleri kaybet kaybet denkleminden çıkarmayı komşuluk hukukunun gereği olarak görüyoruz. Bölgemiz bir süredir hasret kaldığı barış ve istikrar iklimine inşallah yeniden kavuşacaktır.

'ÇARPIŞA ÇARPIŞA GELDİK'

Türk demokrasisi ne zaman riske girse, devreye giren postallı medya mensuplarını unutmayacağız. Muhtar bile olamaz manşetinden, 411 el kaosa kalktı operasyonuna kadar nice medya operasyonuna boyun eğmedik. Yıldırma girişimlerine karşı asla geri adım atmadık. Bugüne kadar manşetlerle çarpışa çarpışa geldik.

Başkan Erdoğan: Ermenistan'ı kandırıyorlarBaşkan Erdoğan: Ermenistan'ı kandırıyorlar

AĞIR BEDELLER ÖDEMEYİ GÖZE ALDIK

Türk demokrasisi ne zaman riske girse tetikçiliğe soyunan postallı medya mensuplarını da asla unutmayacağız. Esasen kalemini, köşesini güç odaklarına verenlerin saldırılarına İBB başkanlığımdan itibaren maruz kaldık. Muhtar bile olamaz manşetinden 411 el kaosa kalktı provokasyonuna kadar nice medya operasyonunun hedefi haline getirildik, bunların hiçbirine boyun eğmedik. Gerektiğinde ağır bedeller ödemeyi göze alarak hakiki demokrasiyi tesis ettik. Objektif kriterlere göre değerlendirme yapıldığında herkesin kabul ettiği gerçek ekonomi, demokrasi, basınıyla gerçekleştirdiği sessiz devrimleriyle 21 yıl öncesine nazaran çok daha ileri noktadadır. Muhalif ya da muhafık medya mensuplarının fikirlerini serbestçe ifade etmelerinde hiçbir mani bulunmuyor.

ABD'NİN MEŞHUR GAZELERİ NEREDE

Dünyadaki her ülkede olduğu gibi bizim de çözmemiz gereken meseleler olduğunun farkındayız. Gazze'de 70'i aşkın medya mensubu öldü, nerede dünya? Niye sesleri çıkmıyor? Niçin öldürülen basın mensuplarına yönelik manşetlerini atmıyorlar? İngiltere, ABD'nin, Fransa'nın, Almanya'nın meşhur gazeteleri nerede? Hiçbirinin sesi çıkmıyor. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımlarla bu zorlukların üstesinden geleceğiz.

İSRAİL PROPAGANDA SAVAŞINI DA KAYBETTİ

Şu anda bizin Anadolu Ajansı'ndan şehidimiz var. Gazi kameramız var. Bir kameramız giden bin kameramız gelir. Bütün mesele İsrail'in yalanlarını ortaya çıkarmak, bunları duyurmaktır. İsrail medyadaki propaganda savaşını da kaybetmektedir.

PANDORANIN KUTUSU AÇILDI

Netanyahu kesinlikle yargılanacaktır. Biz bu işin takipçisiyiz, Netanyahu ve onun yardakçıları da yargılanacak ve mahkum olacaktır. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm vicdanlı insanlar hakkı ve hakikati açık yüreklilikle kavuşmak zorundadır. Bu katliam bugün Gazze'de yaşanıyor olabilir, bunun önüne geçemezsek dünyanın hiçbir yerinde hiç kimse kendini güvende hissedemez. Çünkü bir kere Pandoranın kutusu açıldı.

YAKLAŞAN TEHLİKEYİ GÖRÜYORUZ

Zulmün çirkin ve vahşi yüzü her an her yerde karşımıza çıkabilir. Hiç kimsenin insanlığı böyle bir çıkmaza sürüklemeye hakkı yoktur. Batı üzerine titrediği güvenlik ve refah düzeyini kökten sarsacak sınamadan geçtiğinin hala farkında değil. Türkiye olarak biz yaklaşan tehlikeyi görüyoruz. Birileri rahatsız olsa da hakkı ve hakikati haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz.

İLETİŞİM KORİDORUNU DEVAM ETTİRECEĞİZ

Gazze için yürüttüğümüz yoğun diplomasi trafiği ve insani yardımları sürdüreceğiz. Filistin ve Gazze'nin insani sesi olan iletişim koridorunu devam ettireceğiz.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • adalet 5 ay önce Şikayet Et
    Kendine kurulan tuzağa koşarak giden Lider.
    Cevapla
  • Öktem 5 ay önce Şikayet Et
    Kadın ve çocuklar ölürken hiç birşey yapılmadı vahşet devam etti
    Cevapla
  • Mulayim Ters 5 ay önce Şikayet Et
    Ulkemiz diplomaside, ekonomide (tum verilerde) ve sanayide (ozellikle savunma ve teknoloji) dunya sampiyonu, artik bunun spor ile de taçlandirilmasi sart. Gs in sampiyonlar ligi sampiyonu olmasi (ihtimal en fazla %50) biraz zor gibi dursada, milli takimin avrupa sampiyonu olacagina yurekten inaniyorum...yari finalde fransayi 4-0, finalde portekizi 3-0 geceriz...hayirli olsun...
    Cevapla
  • Mesken Sahibi 5 ay önce Şikayet Et
    Siz önce yahudi ürünlerinin ülkeye girişini yasaklayın. Bakın Husiler çok akıllı bir şekilde yahudinin ticari gemilerini havaya uçuruyor. Para yahudinin dini imanıdır.
    Cevapla
  • Musa 5 ay önce Şikayet Et
    1milyon bebek öldürülse bile Müslüman liderlerin pozisyonu değişmez. Tek görevleri koltuklarında rahat oturmak için Müslüman halk kitlelerini dizginlemek. Hepsi '''biri bunu durdurmalı''' çağrısı yaparlar. Ama tek adım atmazlar. Çünkü hepsindede '''bir aksilik olursa KOLTUK GİDER'''' korkusu var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan canlı yayında uyardı: Hazırlık yapmamız lazım, oyun değiştirici olacak!
İYİ Partili bir vekil daha istifa etti!