Azerbaycan ile Ermenistan barış anlaşması imzalamak için anlaştı

Azerbaycan ve Ermenistan ortak açıklamalarında barışa ulaşmak için fırsat oluştuğu konusunda hem fikir olduklarını duyurarak, barış anlaşması imzalama niyetlerini teyit ettiler. İki ülke arasında esir takası da yapılacak.

Azerbaycan ile Ermenistan barış anlaşması imzalamak için anlaştı
Azerbaycan ile Ermenistan barış anlaşması imzalamak için anlaştı
GİRİŞ 07.12.2023 21:47 GÜNCELLEME 07.12.2023 22:49
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Azerbaycan ve Ermenistan ortak açıklamalarında barışa ulaşmak için fırsat oluştuğu konusunda hem fikir olduklarını duyurarak, barış anlaşması imzalama niyetlerini teyit ettiler. Azerbaycan'ın iyi niyet göstergesi olarak 32 Ermeni askerini, Ermenistan'ın ise 2 Azerbaycan askerini serbest bırakma kararı aldığı bildirildi.

Azerbaycan ve Ermenistan esir takası konusunda anlaştı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı ile Ermenistan Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan ortak açıklamada, iki ülke arasında yapılan görüşmeler sonucunda Azerbaycan'ın 32 Ermenistan askerini, Ermenistan'ın da 2 Azerbaycan askerini serbest bırakması konusunda anlaşmaya varıldığı ifade edildi.

"KARABAĞ'DAKİ SÖZDE REJİMİN 6 LİDERİ TAKASTA YER ALMIYOR"

Açıklamada, Azerbaycan tarafından Ermenistan'a geri gönderilmesi gereken 32 kişinin Aralık 2020'de Hadrut istikametinde yürütülen terörle mücadele operasyonu sırasında tutuklanmış ve farklı zamanlarda sınır ihlali yapan kişilerden oluştuğu belirtildi. Serbest bırakılan tutuklu Ermeniler arasında Karabağ’daki eski sözde rejimin 6 liderlerin yer almadığının da altı çizildi.

ERMENİSTAN, COP29'A EV SAHİPLİĞİ YAPMA ADAYLIĞINI AZERBAYCAN LEHİNE GERİ ÇEKTİ

Açıklamada ayrıca, Ermenistan'ın Azerbaycan’a karşı iyi niyet göstergesi olarak BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29) 29. Taraflar Konferansına ev sahipliği yapma adaylığını geri çekerek, Azerbaycan’ın adaylığını desteklediği kaydedildi. Azerbaycan'ın da aynı şekilde Ermenistan’ın COP Bürosu'nun Doğu Avrupa Grubu üyeliğine adaylığını desteklediği aktarıldı.

KAYNAK: İHA, AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 44
  • Alperen 4 ay önce Şikayet Et
    Vallahi ben barıştan yanayım. Açılsın kapılar Ermenistan ile de dost olalım. O düşman, bu düşman derken elin adamı kilometrelerce ötelerden gelip buraları sömürüyor. İstikrar ve barış hepimize yarar.
    Cevapla
  • Dede 4 ay önce Şikayet Et
    İkiye dört verseydiniz diyeceğim ama yüz tane Ermeni ıkı Türk etmez
    Cevapla
  • İSMAİL 4 ay önce Şikayet Et
    Üstad lar kimi verdiği kimi aldığı önemli
    Cevapla
  • GÖZLEMCİ 4 ay önce Şikayet Et
    Azerbaycan yanlış yapmış. Niye 2 karşı 32. Yukarıdan yağıyor mu. Kısasa kısas, 2 ye 2. Neyse o. Çok mu cömertsin 1 tane fazla ver. 3 olsun. 2 ye karşılık 32 ne ya.
    Cevapla
  • Erdal 4 ay önce Şikayet Et
    Azarbeycanlı esir yok ellerinde neyi vetecek
    Cevapla
  • Hemdem 4 ay önce Şikayet Et
    İki tarafın ellerinde bulunan esir sayısına oranla ilgili olan bir durum Azerbaycan'ın elinde toplam üç bin esir var diyelim Ermenistan'ın ise elinde 300 esir var diyelim esir takası bir esire karşı on esir olarak gerçekleşir
    Cevapla
  • kenan 4 ay önce Şikayet Et
    ne besleyecem gavuru.. bence gebertip gömselerdi, esir neymiş ;)
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    azeriler artık ilgimi çekmiyor gazze islamdır
    Cevapla
  • İlhami 4 ay önce Şikayet Et
    Azerbaycan Türkleri ve Türkiye Türkleri öz be öz kardeştirler. İran'ın kafadarı olmadığı için mi ilgini çekmiyor acem ağızlı. Yürü git İran'a.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!