Rusya'dan dünya savaşı açıklaması: Hiç bu kadar gerçek olmamıştı

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, ülkesiyle NATO arasında 3. Dünya Savaşı'na dönüşebilecek doğrudan çatışma tehdidinin olduğunu belirtti.

GİRİŞ 08.12.2023 18:19 GÜNCELLEME 08.12.2023 18:20
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Medvedev, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'ya yardımları da içeren 105 milyar dolarlık bütçe talebinin Senatoda reddedilmesini değerlendirdi.

Biden yönetiminin Kongreye "şantaj" uyguladığını ve bunun ABD tarihinde yeni bir şey olmadığını savunan Medvedev, şunları kaydetti:

"Dağılma aşamasında olan küçük bir devlet için bu kadar para daha önce istenmemişti. ABD Başkanı ve aile üyelerini yozlaştıran bir ülke için bu kadar agresif şekilde ve küstahça para istenmemişti. Küba Füze Krizi'nden bu yana Rusya ile NATO arasında 3. Dünya Savaşı'na dönüşebilecek doğrudan çatışma tehdidi hiç bu kadar gerçek olmamıştı."

ABD yönetiminin Ukrayna'daki savaşta "para kazandığını" ileri süren Medvedev, Biden'ın 2024'te yapılacak Devlet Başkanlığı seçimlerini kaybetme ihtimalinin olduğu görüşünü paylaştı.

UKRAYNA'YA YARDIM KRİZİ

ABD Kongresinde Ukrayna'ya yardımlar konusunda sert tartışmalar sürerken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, buna ilişkin 5 Aralık'ta Senato üyelerine vereceği brifingi son dakika iptal etmiş, kararın nedenine ilişkin net açıklama yapmamıştı.

ABD Başkanı Biden, 14 milyar doları İsrail, 61 milyar doları Ukrayna'ya yapılacak yardımları da kapsayan 105 milyar dolarlık bütçe talebinde bulunmuş fakat Senatoda talep reddedilmişti.

Beyaz Saray ve Ukraynalı bazı yetkililer ise ABD'nin Ukrayna'ya yardımları olmadan Rusya ile savaşın kaybedilebileceği uyarısında bulunuyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Kadir GİRESUN 4 ay önce Şikayet Et
    Çıkar uğruna bazı güçler kendilerinin güçlü olduğunu zannediyorlar ama hakikât hiçte öyle değil gün gelir onlarda bu maraza durama düşebilirler kim derdiki demir perde SSCB' liğinin dağılacağını bugünkü duruma düşeceğini birgün aynı kaderi ABD'de yaşayacak ne zaman ABD yok o zaman huzur olacak inşâ ALLAH
    Cevapla
  • Kemal 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin natodan ayrılması lazım yeni bir pakt kurulmalı kapitalistlerin siyonistlerin karşısında sağlam bir güç oluşturulmalı
    Cevapla
  • eski türk 4 ay önce Şikayet Et
    Sen Ukrayini haledemeden NATO laf atma, elindiki atomu n belki bir tanesiyi ata bilirsin sonra bittin.
    Cevapla
  • Said 4 ay önce Şikayet Et
    Ne Rusya için Ne Amerika için Ne Vahşi Avrupa Kabile devletleri için İNSAN Hayatının HİÇ Kıymeti yoktur hele BAŞKA İnsanların hiç yoktur. TEK önemli olan onların menfaatleridir. Bir iğne için acımadan Dünyayı Ateşe atarlar. Bugün Avrupa Ukrayna’yı sevdiğinden yardım etmiyor Rusya’yı tehdit olarak gördüğünden yardım ediyor.Aynısı Gazze için de geçerli çıkarları İÇİN Her Vahşeti İŞLERLER.
    Cevapla
  • Salih bey 4 ay önce Şikayet Et
    Artık ABD KENDİSİ İLE ÇELİŞİYOR. Kime niçin yardım etti bilinmektedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi