Gazze için grev çağrısı: Yarın dünya genelinde uygulanacak

Filistin Alimler Birliği Genel Başkanı Dr. Navaf Tekruri, dünya genelinde ilan edilen Gazze grevine ilişkin Müslümanlara çağrıda bulundu.

Gazze için grev çağrısı: Yarın dünya genelinde uygulanacak
Gazze için grev çağrısı: Yarın dünya genelinde uygulanacak
GİRİŞ 11.12.2023 00:20 GÜNCELLEME 11.12.2023 00:20
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

11 Aralık Pazartesi günü dünya çapında Gazze'ye yönelik acımasız saldırıyı durdurmak ve ablukayı kırmaya yönelik baskı yapmak için küresel grev kampanyası yürütülecek.

TEKRURİ'DEN ÇAĞRI

Filistin Alimler Birliği Genel Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri'den yarınki küresel greve katılım çağrısı:

"Yarın tüm dünyada Gazze için genel grev ilan edilmiştir. Ben de Müslümanlara bu nidaya cevap vermenin şer'i bir vacip olduğunu söylüyorum. Bu konuda Müslümanların seçim hakkı yoktur. Çünkü mazlumlarla beraber olduğunu belirtmek için bir yol bulduğunuz zaman geri kalmak caiz olmaz. Yarın hiçbir tüccarın dükkanına, hiçbir talebenin medresesine veya üniversitesine, işçinin işine, çiftçinin tarlasına veya şirket sahibinin şirketine gitmesi caiz olmaz. Herkesin kilidini vurması gerekir.  Bu Gazze'ye yardım yollarından birisidir. Kimse buna gücünün yetmediğini söyleyemez zira bu bir şey yapmak değil yapmamaktır. Tereddütsüz ve istisnasız buna cevap vermek gerekir."

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 98
  • F.Ozturk 4 ay önce Şikayet Et
    Bunun tekrarı olsun.Onceden haber verilsin......Tüm dünya böyle duyabilir
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Böyle krev olmaz,o gün üretim ve hayatı durdurmak yerine ,o gün dostumuza maddi ve manevi destek için çok çalışmak,azmin saonucuyla,manevi dua etme günü olsa,o gün bütün üretim filistine maddi destek içn çalış dense Allah katında dah eftal olur,
    Cevapla
  • Adil 4 ay önce Şikayet Et
    Tam da böyle grev olur birgün de kazanma ölmezsin senin kazanacağın ik kuruş çocukların hayatından değerli değil
    Cevapla
  • muro 4 ay önce Şikayet Et
    Kararlar kimsenin tanımadıığı biri birsey yazıyor. islamda halife yok ki senin kararın doğruluğu çok tartışılır. Sonuç müslüman olarak birlik olsaydık zaten israil oraya bomba atmaya cesaret edemezdi.
    Cevapla
  • tttttt 4 ay önce Şikayet Et
    Tüm dünyada marketler itrail malını raflardan indirecek. Bu kadar. Dükkan kapamak ne demek. Esnafın zaten beli kırılmış.
    Cevapla
  • fişref 4 ay önce Şikayet Et
    herkes evindki israil malı olan eşyaları gıdaları çöpe atıp yayınlasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...