The Economist: Türk ekonomisi doğru yolda ama...

İngiliz dergisi The Economist, Türk ekonomisinin seçimden sonra atanan yeni ekonomi kadrosu ve aldığı kararla doğru yolda ilerlediğini yazdı. Bunun yanı sıra dergi, Türkiye'de siyasetin de ekonominin izinden gitmesi gerektiğini savundu.

GİRİŞ 13.12.2023 14:02 GÜNCELLEME 13.12.2023 14:15
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İngiliz dergisi The Economist, Türk ekonomisiyle ilgili bir haber yayımladı. "Yeni ekonomi ekibi, işleri yoluna koyuyor." diyen ve Türk ekonomisinde yüksek enflasyonun yavaş yavaş aşağı yöne doğru gideceğini yazan dergi, aylık bazdaki enflasyonun yüzde 9'dan yüzde 3 civarına kadar indiğini belirtti. Dövizdeki değer kaybının, son birkaç senedeki kur krizlerine kıyasla azaldığı aktarıldı.

Haberde; yeni ekonomi kadrosunun yetkin olmasının, İçişleri Bakanlığı'nın suç örgütleriyle çok daha etkin şekilde mücadele etmesinin ve Yunanistan'la krizdeki ilişkileri yumuşatma adımının; yabancı sermayenin ülkeye girişi bakımından önemli olduğu belirtildi.

Türkiye'nin; Hamas ve Rusya'yla ilişkisinin, İsveç'in NATO üyeliğini henüz onaylanmamış olmasının ve MHP'nin bu konudaki sert tavrının, ABD'yle devam eden krizlerin ve bazı muhalif isimlerin cezaevinde olmasının eksi etki yaptığını ifade eden The Economist, haberini, "Türk ekonomisi henüz düzlüğe çıkmış değil ancak doğru yolda ilerliyor. Uzun bir aradan sonra yabancı portföy yatırımcıları geri dönmeye başladı. Ancak Sayın Erdoğan, Batı'yla yeni sorunlar yaşadığı sürece uzun vadeli yatırımcılar geri dönmeyecektir. Türkiye'de siyasetin de ekonominin izinden gitmesi gerekiyor." ifadelerini kullanarak bitirdi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 30
  • Perde arkasında: 4 ay önce Şikayet Et
    Büyük güç rekabeti var bir tarafta Demokratik özgürlük ülkesi ABD ve müttefikleri öteki tarafta Dinsiz Din Düşmanı Ateist Diktatör Çin ve onun kurmak istediği BRICS=Çinin yeni Dünya düzeni! Çin propagandası bizi batıya ABD AB Euro ABD Dolları Hiristiyan Musevileri karşı kışkırtıyor Anti-semitzm dini polemik dezenformasyon yayıyor hedefi bizi batıdan koparıp kontrol altına geçirmek!
    Cevapla
  • Emekli Memur 4 ay önce Şikayet Et
    Hani The economist düşmanımızdı, kötülüğümüz için her türlü melaneti yapan bir kurumdu, The economist e bu haberle bu ne itibar. Onları bilmem, olumsuzlukları yaşayan bir vatandaş olarak söyleyeyim Enflasyon % 70 faizler % 40 vatandaşın 3 te 2 si açlık sınırında yada açlık sınırı altında yaşıyor. Çarşı pazar yanıyor, şimdi the economist böyle yazdı diye refah içinde yaşıyoruz numarasımı yapalım.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bencede Gazze diyor bir hareket yok Suriye dedik çuvalladık bu yüzden bence tribünde gaz vermeye gerek yok İktisaden iyi olsun bu ülke mazlumun Yaradani var zaten bu dünyaya sadece dolar ve Euro parentini takibe gonderildik ana gayemiz dünya ne gereği var küresel dünya ile zıt düşmeye. Zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Sahipkıran 4 ay önce Şikayet Et
    Trollük yapma...
    Cevapla
  • Misafir14 4 ay önce Şikayet Et
    Bu topraklar neredeyse 200 yıldır dışarıdan gelecek sermayeye muhtaç. Şuan değiştirilen ekonomipolitik durum bir kaç yıldır yabancı sermayenin akışının durması ile ilgili. Bize uyarsanız bizimle beraber olursanız size yatırım yaparız diyorlar.Para sermaye ve sistemin kontrolü bu adamlarda malesef. Elini kolunu bağlıyor bu şekilde anca bu böyle devam edemez.Ama nasıl?
    Cevapla
  • İzmirli 4 ay önce Şikayet Et
    Borsada milletin parasına sağlam çöktü ler bu millet bundan sonra dolar stoklamaya başlarsa o zaman görürsünüz ekonomi yi iktidar aklını başına alması lazım garip Gureba nin üç kuruşuna göz dikmemesi lazım önümüzde seçim var gorecez bakalım ekonomi iyi mi kötümü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çamlıca Camisi'nin açılışının 5'inci  yılı! Dünyanın her noktasından ziyaretçi alıyor....
Yusuf Tekin üniversite sınavlarıyla alakalı çok değerli bir adım attı