İsrail'den tüm dünyaya pişkin çağrı! Cumhurbaşkanı Herzog duyurdu

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Yemen’deki Husilere karşı uluslararası koalisyon kurulması çağrısında bulundu.

İsrail'den tüm dünyaya pişkin çağrı! Cumhurbaşkanı Herzog duyurdu
İsrail'den tüm dünyaya pişkin çağrı! Cumhurbaşkanı Herzog duyurdu
GİRİŞ 14.12.2023 03:08 GÜNCELLEME 14.12.2023 03:08
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail haberleri: İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'tan Kızıldeniz'deki İsrail gemilerini hedef alan Husiler ile ilgili çağrıda bulundu.

'HUSİLER KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞTI'

İsrail Cumhurbaşkanı, yayımladığı yazılı açıklamada, "Husiler, Kızıldeniz'de kırmızı çizgiyi aştı." ifadesini kullandı.

Herzog, "Husi terör korsanlarına karşı ABD öncülüğündeki uluslararası faaliyetler, gerçek anlamda uluslararası bir koalisyon biçiminde desteklenmeli ve güçlendirilmelidir." önerisinde bulundu.

TÜM DÜNYAYA PİŞKİNCE ÇAĞRIDA BULUNDU

Son dönemde İsrail’e füze saldırıları düzenleyen ve Kızıldeniz’deki İsrail bağlantılı gemileri hedef alan Husilerin, "her milletten ve mülkiyetteki gemileri" hedef aldığını iddia eden Herzog, bu eylemler karşısında "uluslararası toplumun birlik halinde, güçlü ve kararlı bir şekilde hareket etmesini gerektirdiğini" savundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN DA 

HUSİLER GAZZE İÇİN TÜM GEMİLERİ HEDEF ALACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Yemen'deki İran destekli Husiler, dün uyarılara cevap vermeyen İsrail'e giden bir Norveç petrol gemisini hedef aldıklarını duyurmuştu.

İngiltere Denizcilik Ajansı, Kızıldeniz'de hedef alınan bir gemi ve mürettebatının güvende olduğunu açıklamıştı.

Yemen'deki Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, 14 Kasım'daki televizyon konuşmasında, Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri ise 19 Kasım'da X sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki olarak, İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını duyurmuştu.

Ardından Husiler, Babu'l Mendeb Boğazı'nda "Unity Explorer" ve "Number Nine" adlı iki İsrail gemisine İHA ve füze saldırısı düzenlemişti.

İsrailli denizcilik şirketi ZIM de 29 Kasım'da yaptığı açıklamada, Umman Denizi ve Kızıldeniz'deki güvenlik durumunu gerekçe göstererek gemilerinin Mısır'daki Süveyş Kanalı'nı kullanmayacağını belirtmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise 4 Aralık'ta X sosyal medya platformundan, Kızıldeniz'in güneyindeki uluslararası kara sularda 3 ticari gemiye 4 saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.

Kızıldeniz'in güneyinde ABD donanmasına bağlı "USS Carney" destroyerinin ticari gemilerin yardım çağrısına yanıt verdiği aktarılan açıklamada, destroyerin gemilere yardım ederken kendisine doğru ilerleyen 3 İHA'yı düşürdüğü ifade edilmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 131
  • Filistinli ZAZA 4 ay önce Şikayet Et
    ne oldu Teres korkuyormusun gebereceksiniz hepiniz
    Cevapla
  • 7500. 4 ay önce Şikayet Et
    Müslüman ülkelerle resmen dalga geçiyorlar, biz ne yapıyoruz koskoca bir hiç Filistinlilerin ahı en başta Türkiye olmak üzere hepimiz Allahın gazabına uğrayacağız. Bela ve musibetler zaten başımızda ama hala anlamak istemiyoruz.
    Cevapla
  • Hakan 4 ay önce Şikayet Et
    Yav Amerika İsrail'e müslümanları öldürmesi için hukuksuz silah gönderiyor sizde gönderin çıkacaksa savaş çıksın sizde Gazze'ye silah gönderin Amerika İsrail kim hukuksuz silah yardımı yapıyor bizde gonderelim
    Cevapla
  • Seyirci 4 ay önce Şikayet Et
    Dünyada herkes terörist, bi tek abd ile israil devlet (!)
    Cevapla
  • Erpınar 4 ay önce Şikayet Et
    Birliğimizi oluşturduğumuzda ilk saldıracağımız yahudi çocukları siz olacaksınız. Ne de aramızdasınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!