Bakan Fidan'dan ABD'ye çağrı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Bakü'de yaptığı açıklamada ABD ve İsrail'e destek veren Avrupa ülkelerine net çağrıda bulundu.

GİRİŞ 14.12.2023 14:13 GÜNCELLEME 14.12.2023 17:04
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, temaslarda bulunmak için geldiği Bakü'de, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti.

Fidan, ilk olarak merhum Aliyev'in mezarının bulunduğu Fahri Hiyaban'ı ziyaret etti. Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk bırakan Fidan, daha sonra 20 Ocak şehitlerinin yer aldığı Bakü Şehitler Hiyabanı'nda da Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk sundu.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ile Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov'un eşlik ettiği Bakan Fidan, Bakü Türk Şehitliği'ne geçerek anıta çelenk bıraktı ve anıt defterini imzaladı.

Fidan ve mevkidaşı Ceyhun Bayramov daha sonra Bakü'de ortak açıklama yaptı.

Fidan Gazze'deki katliama sessiz kalan ülkelere net mesajlar gönderdi.

İşte Hakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları:

ABD'YE ÇAĞRI

Filistinlilere zulüm trajedi ancak dünyanın buna sessiz kalması daha büyük bir trajedidir.

153 ülke oy kullandı. Benzer bir karae sadece 121 oyla kabul edilmişti. Evvelce çekimser kalan veya aleyhte oy kullanan bir çok ülkenin de Filistin'in yanında durma kararı aldığını gördük. Bu uluslararası camianın zulmün bitirilmesi yönünde iradesini açıkça gözler önüne sermektedir.

İSRAİL'İ DESTEKLEYENLER BU TABLOYU İYİ ANLAMALI

İsrail'i destekleyenlerin bu tabloyu iyi anlaması gerekiyor ancak bu da yetmiyor. ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nin alacağı kararlara daha fazla engel olmamasını bekliyoruz. Hemen ateşkes ilan edilmeli, barış süreci başlamalıdır.İsrail'i destekleyenler BMGK'daki tabloyu iyi anlamalı.

AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN NORMALLEŞME ÇABALARI

Türkiye ve Azerbaycan arasında sarsılmaz bağlar bulunmakta. Türkiye Azerbaycan'ın haklı davasının yanındadır. Egemenliğini yüzde yüz teyit etmesi noktasında Azerbaycan'ın arkasındayız. Bölgede çatışmaya gerek kalmadı barış ilerletilmeli.

Biz Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki normalleşme görüşmelerini destekliyoruz.

 

 

 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 22
  • Burak 4 ay önce Şikayet Et
    Kanla kargaşa ile nemalanan kazanci savaş olan ülkelerden bunu istemek yanlış dünya 10 yıldır lider sıkıntısı çekmekte dünya devletlerinin başları iktidar sahipleri ferasetlwrini kaybetmiş hayır diyen ülkeler tamamen şeytana abd olmuş kişilerdir inşallah Allah bunların yenemeyeceği Allah korkusu olan halkına zulmetmeye liderler gönderir tez elden
    Cevapla
  • bülent 4 ay önce Şikayet Et
    abd destekli israilin işgal ve katliyamına destek verenler ve göz yumanlar bir gün sizlerde olursunuz bir filistin etme bulma dünyası yaradanın herşeye gücü yeter
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz
    Cevapla
  • MaKuS 4 ay önce Şikayet Et
    Bu sonuç BM'nin ölüm ilânıdır . Herkes kendi başının çaresine bakacak artık .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...