İsrail-Filistin savaşı: Gazze acı haberi duyurdu! İsrail'den son dakika savaş açıklaması!

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 18 bin 878’ye, yaralı sayısının 50 bin 897'ye yükseldiğini açıkladı.

İsrail-Filistin savaşı: Gazze acı haberi duyurdu! İsrail'den son dakika savaş açıklaması!
İsrail-Filistin savaşı: Gazze acı haberi duyurdu! İsrail'den son dakika savaş açıklaması!
GİRİŞ 14.12.2023 18:47 GÜNCELLEME 14.12.2023 23:25
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 18 bin 878’ye, yaralı sayısının 50 bin 897'ye yükseldiğini açıkladı.

İşte İsrail-Filistin savaşından dakika dakika son gelişmeler;

İSRAİL ORDUSU CENİN'DEN ÇEKİLDİ

22.01: İsrail ordusu, kuşatma altında tuttuğu işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin kenti ile buradaki mülteci kampından 3 günün sonunda geride 12 Filistinli ölü ile ağır bir yıkım bırakarak çekildi.

21.43: İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, ülkedeki limanlara, gemilerin geliş ve gidişleriyle ilgili bilgilerin internet sitelerinden kaldırılması yönünde “acil” bir talimat yayınladı.

KASSAM TUGAYLARI KESKİN NİŞANCILARI 4 İSRAİL ASKERİNİ VURDU

20.05: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinde 4 İsrail askerinin keskin nişancılar tarafından hedef alındığını duyurdu. Açıklamalarda, Gazze kentinin kuzeybatısında 4 İsrail askerinin keskin nişancılar tarafından vurulduğu belirtildi ancak ölüp ölmediklerine ilişkin bilgi verilmedi.

GAZZE'DE TELEKOMÜNİKASYON HİZMETLERİ KESİLDİ

20.01: Gazze Şeridi’ndeki telekomünikasyon hizmetleri bir kez daha kesildi. Filistin Telekomünikasyon (PALTEL) şirketi tarafından yapılan açıklamada, “Devam eden saldırı nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki tüm telekomünikasyon hizmetlerinin kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz. Gazze yeniden karanlığa gömüldü” denildi.

HAMAS'TAN DİRENİŞE DEVAM MESAJI

19.38: Hamas, kuruluşunun 36. yıl dönümünde direnişe devam edeceği mesajını verdi.

Gazze'deki çatışmalar 69'uncu gününde devam ederken Hamas kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yazılı açıklama yaptı.

'AKSA TUFANI YENİ BİR DEVİR AÇTI'

Hamas'ın kurulduğu andan itibaren cihad ve direniş bayrağını taşıdığı ve Filistin halkı için onurlu ve özgür bir gelecek için çalıştığı kaydedilen açıklamada, "Aksa Tufanı'nın İsrail'le mücadelede yeni bir devir açtığı" vurgulandı.

Filistin halkının Gazze'de acımasız bir savaşla ve soykırımla karşılaştığı ve varoluşunun hedef alındığı ancak tüm bunlara rağmen direniş güçlerinin yıkılmadığı ve İsrail'in "çirkin" planlarını boşa çıkardığı aktarılan açıklamada, "İşgal sona erinceye ve Filistin halkı bağımsız devletini kurma ve vatanına geri dönme hakkını kazanıncaya kadar direnişe devam edeceğiz." ifadesi kullanıldı.

İSRAİL'DEN SAVAŞ AÇIKLAMASI

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, "Gazze savaşı 'birkaç aydan fazla sürecek" dedi.

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 18 BİN 878'E YÜKSELDİ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 69’uncu günde devam ederken, can kaybı her geçen gün artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırıları sonucu son 24 saatte 179 kişinin hayatını kaybettiği, 303 kişinin yaralandığını duyurdu.

El-Kudra, İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısının 18 bin 787'ye, yaralananların sayısının ise 50 bin 897’ye yükseldiğini belirtti. İsrail’in Gazze'nin kuzeyinde sağlık varlığını kasıtlı olarak ortadan kaldırdığını aktaran El-Kudra, “Uluslararası kuruluşlardan ilaç, tıbbi malzeme, akaryakıt ve uzman sağlık ekipleriyle destek olmalarını talep ediyoruz” dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 134
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    tutmayln İsrail'e qidelim siyonisleri qomelim
    Cevapla
  • Adil 4 ay önce Şikayet Et
    Nedir bizi alikoyan Sehadet ulasilabilcak en büyük mertebe ise??? Vallahi agir geliyor artik bu Zulüm... Filistindekiler hür asil esir bizleriz...
    Cevapla
  • Kartal 4 ay önce Şikayet Et
    İt İsrail vuran yokmu yazklar olsun
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET
    Cevapla
  • Sinan 4 ay önce Şikayet Et
    Amin amin amin
    Cevapla
  • selam 4 ay önce Şikayet Et
    Allah yardım etsin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri