Belçika'dan son dakika İsrail itirafı: Bize çok itibar kaybettirdi

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına değinerek, "Gazze çatışması bize çok itibar kaybettirdi." dedi.

GİRİŞ 18.12.2023 21:32 GÜNCELLEME 19.12.2023 09:46
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Son dakika Belçika haberleri: İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. Çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken Belçika'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

Belçika'dan son dakika İsrail itirafı: Bize çok itibar kaybettirdi

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN İTİRAF

Belçika’nın başkenti Brüksel’de faaliyet gösteren Belçika’nın en ünlü düşünce kuruluşları arasında sayılan Egmont Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü tarafından "Avrupa'nın Doğu ve Güney Komşuluğu Değişim İçinde: Ukrayna'dan Orta Doğu'ya Savaş ve Jeopolitik" başlıklı panel düzenlendi. Panelde konuşan Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, yaşanan savaşlar ve sonuçları nedeniyle uluslararası toplumun ciddi bir itibar kaybettiğini söyledi.

Belçika'dan son dakika İsrail itirafı: Bize çok itibar kaybettirdi

'BİZE ÇOK İTİBAR KAYBETTİRDİ'

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin bir daimi üyesi olan Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve Gazze’de yaşanan insanlık dramı sürecinde insani hukukun ihlal edilmesiyle uluslararası kurumların ve toplumun ciddi şekilde saygınlık kaybı yaşadığını belirten Lahbib, "Birçok devlet bir anlaşmaya katılmak istiyor. Kendimize karşı bile dürüst olmalıyız. Haklı veya haksız dünya ülkeleri bir çifte standart yaşıyor. Gazze çatışması bize çok itibar kaybettirdi. Bizim saygınlığımızı yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Filistin için bir politik vizyon oluşmalıdır. Bizim bölgede güvenlik ve istikrarı sağlayarak kalıcı barışı inşa etmemiz gerekiyor. Hem İsraillilere hem de Filistinlilere bu güvenli ortamı sağlamalıyız. Bu çatışma uzun süreden beri uluslararası ilişkileri zehirliyor" dedi.

Belçika'dan son dakika İsrail itirafı: Bize çok itibar kaybettirdi

'BU ÇOK CİDDİ BİR DURUM'

Dünya genelinde yaşanan çatışmalar nedeniyle sivillerin büyük bir mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Lahbib, "Bugün burada Avrupa’nın yanı başı olan Ukrayna ve Orta Doğu'daki savaşı konuşuyoruz. Her iki çatışmanın da çözüme kavuşması lazım. Bunların yanında Suriye, Kafkaslar, Libya, Sahra ve Afrika’nın başka yerlerini de sayabilirim. Şu anda dünya çapında en az 30 ayrı şiddetli çatışma yaşanıyor. Bu çatışmalar halkın yaşamını bozuyor. Aileler evlerini ve yakınlarını terk ederek özgürlük ve huzur için canları pahasına göç akımlarına sebep oluyor. Bu çok ciddi bir durumdur" dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 113
  • Fahri Özcan 4 ay önce Şikayet Et
    Zaten gâvurdunuz şimdi cani ve soykımcı gâvur oldunuz
    Cevapla
  • Mustafa Akın 4 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı geri gelmeden dünyada barış olmaz.
    Cevapla
  • Türük 4 ay önce Şikayet Et
    tükürün onların hayasız yüzüne diyor milli şair tükürün
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Sözde medeniyetiniz ne kadar iki yüzlü ve sahte olduğunu bir kez daha gördük
    Cevapla
  • Aydin 4 ay önce Şikayet Et
    Avrupa kor olmus israyil batini nasil bir ikilim icinde oldugunu insanlara gosterdi kendinizi yartsanizda artik siz inana olmaz bati deyerlerini icine ettiniz bu iki yuzlu politikanizla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!