Nijerya'da silahlı saldırı! Çok sayıda kişi öldürüldü

Nijerya'nın Plateau eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda 16 kişi hayatını kaybetti. Son olarak, 5 Aralık'ta eyalette düzenlenen saldırıda 11 kişi yaşamını yitirdi.

Nijerya'da silahlı saldırı! Çok sayıda kişi öldürüldü
Nijerya'da silahlı saldırı! Çok sayıda kişi öldürüldü
GİRİŞ 25.12.2023 00:55 GÜNCELLEME 25.12.2023 00:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülkede yürütülen Safe Haven Operasyonu Sözcüsü James Oya, yaptığı açıklamada, henüz kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerce Plateau eyaletine bağlı Mushu köyünde saldırı düzenlendiğini belirtti.

Oya, saldırıda 16 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını ifade etti.

"KÖYDE BİR AYAKLANMA YAŞANDI ANCAK DURUM KONTROL ALTINA ALINDI"

Olay bölgesine güvenlik güçlerinin sevk edildiğini aktaran Oya, "Saldırının ardından bölgede kanun ve düzenin bozulmasını önlemek üzere güvenlik personeli görevlendirildi. Olayın ardından bir ayaklanma yaşandı ancak durum kontrol altına alındı." ifadesini kullandı.

Nijerya'nın Plateau eyaleti, son zamanlarda silahlı kişilerin saldırılarına sahne oluyor. Son olarak, 5 Aralık'ta eyalette düzenlenen saldırıda 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Fatih 4 ay önce Şikayet Et
    Dinimiz adına hareket ettiğini iddia eden silahlı örgütün parmağı varmı acaba? Hristiyanların noelinde kan dökerek, ne fayda elde ediliyor? İstihbarat tüm sorunlu coğrafyalarda çalışmalı bence... küçük hesaplarla müslümanlara zarar verilmesini engellemek için...
    Cevapla
  • Aynen 4 ay önce Şikayet Et
    Nerde istikrarlı İslam ülkesi varsa dünyayı abd yi etgisi altına alan siyonistler oraları karıştırıyor artık Müslümanlar hırıstiyanlar VS siyonis karşı kim varsa bu oyuna gelmemeli aksi halde siyonistlerin tuzağına düşeriz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti