İran'dan kritik Ermenistan açıklaması!

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Ermenistan'ın yeni yılın ilk haftalarında Tebriz kentinde konsolosluk açacağını bildirdi.

İran'dan kritik Ermenistan açıklaması!
İran'dan kritik Ermenistan açıklaması!
GİRİŞ 27.12.2023 20:54 GÜNCELLEME 27.12.2023 21:32
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İran resmi ajansı IRNA'ya göre Abdullahiyan, Erivan'da Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Ülkesinin Ermenistan ile daima iyi ilişkilere sahip olduğunu söyleyen Abdullahiyan, Ermeni mevkidaşı ile görüşmesinde bu ilişkileri derinleştirme konusunda mutabakata vardıklarını dile getirdi.

Ermenistan'ın Kapan kentinde Ekim 2022'de açılan İran Konsolosluğunun güzel hizmetler yaptığını aktaran Abdullahiyan, Ermenistan'ın da yeni yılın ilk haftalarında İran'ın Tebriz kentinde konsolosluk açacağını belirterek, "Bu konsolosluğun Ermenistanlı mevkidaşımın katılımıyla açılacağını umuyorum." dedi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ise Abdullahiyan ile görüşmesinde, Kuzey-Güney Koridoru, gibi iki ülkeyi ilgilendiren altyapı projelerini ele aldıklarını ifade etti.

Mirzoyan, İran ile Ermenistan arasındaki ticaret hacmini önce 1 milyar dolara daha sonra 3 milyar dolara çıkarma konusunda mutabakata vardıklarını kaydetti.

İran, Ermenistan'ın güneydoğusunda Azerbaycan sınırındaki Kapan kentinde 21 Ekim 2022'de iki ülkenin dışişleri bakanlarının katıldığı törenle konsolosluk açılışı yapmıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 27
  • Haydar kirazoğlu 4 ay önce Şikayet Et
    Yaşayanlara dar ettiniz ettiniz de noldu yarın bu ülkenin başına bir bela gelse yinede bu ülkeyi koruyacak canlan başlan savaşacak buranın yerli halkı lazlar,çerkezler,kürtlerdir ve türklerdir.ama siz nedense hep kürtlerden çekindiniz bir milleti yok saydınız önce ezdiniz her kötülüğü reva gördünüz sonrada niye baş kaldırıyorsunuz dediniz oysa tarih boyunca hep yanınızda yer almış
    Cevapla
  • Haydar kirazoğlu 4 ay önce Şikayet Et
    İranın padişahı sahibi kimdir Ali hamneyi bu adamda azeridir .tebrizle urumiye arasındaki hamney ilçesindendir. Ali hamneyi bey yani ülke azeriler tarafından yönetiliyor.farslar yada kürtler yönetmiyor ülkeyi.eğer türkiyeyle bir sorunları varsa maalesef bu gardaşlarınız arasındaki sorundur boşuna işin içine mezhep din ırk karıştırmayın ermeni seviciler
    Cevapla
  • Haydar kirazoğlu 4 ay önce Şikayet Et
    Birşey hakkında yorum yaparken kafadan atmayın.birde tebrizde kaç tane ermeni var diye soruyorsunuz ermeni konsolosluğu ordaki azerilere hizmet vermek için açılıyor ermeniler için değil.keşke azerilerin ermenilere verdiği değerin % 1 nide türklere verselerdi ama gerçek şudur ermeniler iranda birinci sınıf millettir onları tek sevmeyende kürtler ve farslardır iranın nüfusunun %60 azeridi
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 4 ay önce Şikayet Et
    Şia israiloğullarının ebubekir zamanında ıslamın içine soktuğu fitnedir.
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Türk yurdu Tebriz'de kaç Ermeni yaşıyor ki konsolosluk açılıyor? Amerikan uşağı İran dan başka ne beklenir ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak