'Rusya-NATO geriliminde ilk zarar gören o ülke olur'

RIA'ya konuşan üst düzey bir Rus diplomat, Rusya NATO geriliminin yaşanması durumunda ilk zarar görecek ülkenin Finlandiya olacağını söyledi.

'Rusya-NATO geriliminde ilk zarar gören o ülke olur'
'Rusya-NATO geriliminde ilk zarar gören o ülke olur'
GİRİŞ 28.12.2023 11:58 GÜNCELLEME 28.12.2023 11:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Üst düzey bir Rus diplomat RIA haber ajansına yaptığı açıklamada, "Rusya ve NATO geriliminin tırmanması durumunda ilk zarar görecek ülke Finlandiya olur." ifadelerini kullandı.

Finlandiya, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından güvenlik gerekçesiyle bu yıl NATO'ya katıldı.

Üst düzey Rus diplomat Mikhail Ulyanov, "Yıllardır huzur içinde yaşıyorlardı, ancak aniden bu NATO üyeliği ile sonlandı. Eğer Rusya ile NATO arasında gerginlik yaşanırsa ilk zarar görecek olan Finlandiya olur" dedi.

Rusya, bu ay Finlandiya'yı ABD ile yaptığı yeni savunma anlaşması konusunda uyarmıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    ABD ; Ukrayna’yı uçbeyi gibi Rusya ile dalaştıracak şekilde Rusyanın bağrına sokup diğer taraftan da Isveç ve Finlandiya’yı da NATO’ya sokma stratejisi ile savaşı genişletip tıpkı “Saddamla İran’ı 8 sene savaştırdığı” gibi yine ülkeleri vekaleten savaştırıp uzak ABD kıt’asında göbeğini kaşıma hesabındadır.
    Cevapla
  • Kamil 4 ay önce Şikayet Et
    Hata yaptılar , Akıl mantıktan yoksun mu bunlar ? Güya NATO , onları koruyacakmış . Hiç beklemedikleri bir anda , Rusya ordusunu şehirlerinde görebilirler . Nükleer ikazın dozu artar ise , Almanya , İngiltere ve Fransa ne yapacaklar , ABD'nin arkasına mı saklanacaklar ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!