İsrail'in yeni planı: Arkasında Biden var

İsrail-Hamas Savaşının başlamasından bu yana İsrail ordusu ilk kez binlerce askerini Gazze Şeridi'nden çekiyor.

GİRİŞ 02.01.2024 12:00 GÜNCELLEME 02.01.2024 12:00
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu, en az iki tugaydan yedek askerlerin bu hafta evlerine gönderileceğini ve üç tugayın da eğitim için geri çağrılacağını açıkladı. İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, bazı askerlerin evlerine gönderilmesinin 'savaşın sona erdiği anlamına gelmediğini' söyledi.

Hagari, yedek askerlerin bazılarının önümüzdeki yıl içinde tekrar göreve çağrılabileceğini belirtti. Tugayların büyüklüğü yaklaşık 4 bin askere kadar değişebiliyor. İsrail ordusu Gazze'de kaç asker konuşlandırdığını açıklamıyor.

KARAR EKONOMİK YÜKÜ AZALTACAK

İsrail ordusu, askerlerin geri çekilmesiyle ilgili açıklamasında "bu kararın ekonomik yükleri de önemli ölçü de hafifleteceğini" belirterek, savaşın İsrail ekonomisi üzerinde giderek ağırlaşan etkisine işaret etti.

Öte yandan askerlerin bir kısmının çatışmaların daha yoğun yaşandığı şehrin güney yarısına yönlendirildiği belirtildi. Asker sevkiyatı, Gazze'nin kuzey yarısında çatışmaların azaltıldığına işaret ediyor. 

İsrail bir süredir ABD'nin, saldırıların yoğunluğunu azaltması yönündeki baskısı altındaydı.

Geri çekilme haberi de Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bölgeye yapacağı ziyaret öncesinde geldi. 

ABD'li bir yetkili NBC News'e yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki çatışmadan bazı güçlerini geri çekme planlarının arkasında Washington'un uyguladığı baskı olduğu bilgisine yer verdi.

KAYNAK: EURONEWS
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 31
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Yarabbim sen bizleri affet KAHHAR sıfatınla bu Amerika ve İsrail i kahreyle kahreyle kahreyle yarabbim Çocukların bedduası tutsun inşallah hepsini
    Cevapla
  • Fatih 4 ay önce Şikayet Et
    Amin yeryüzündeki tüm su damlaları adedince amin
    Cevapla
  • Basiret 4 ay önce Şikayet Et
    Ekonomik yük nedirki, kestiğiniz müslümanlar zizin her türlü masrafınızı ve konforunuzu sağlıyor, sahibiniz küresel şeytanlar sayesinde.
    Cevapla
  • Koli 4 ay önce Şikayet Et
    Korktukları kesin! Ama sonra ne düşünür siyonist enikleri? Daha çok Bomba mı atacak siyonist köpekler!
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 ay önce Şikayet Et
    katil ABD katil İSRAİL...
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    2 ocak 2024 Yavuz Sultan Selim Han, 2 Ocak 1517’de ordusuyla Gazze’ye giriş yaptı. Beş asır önce Yavuz Selim ve Osmanlı ordusunun Gazze'ye muzaffer olarak ayak basmasının 507'inci yıldönümü. hayırlısı olur inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li siyasetçi İsrail'e tepki gösteren kadına saldırdı
Düğün yapacaklar dikkat! Yaz aylarında talep arttı: Uzmanından sahte altın uyarısı