Katil İsrail'in suikast saldırısı sonrası Lübnan'dan ilk hamle!

Lübnan Başbakanı Necip Mikati'nin, Lübnan Dışişleri Bakanlığı’na Beyrut’a saldırı düzenleyen İsrail’i Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etme talimatı verdiği belirtildi.

GİRİŞ 02.01.2024 21:56 GÜNCELLEME 03.01.2024 11:51
Bu Habere 185 Yorum Yapılmış

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre Mikati, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib ile İsrail'in Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el Aruri'ye yönelik suikast saldırısını görüştü.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati

BM'YE ŞİKAYET ETME TALİMATI

Mikati'nin Buhabib'e, Beyrut’a saldırı düzenleyen İsrail’i Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etme talimatı verdiği ifade edildi.

Başbakan Mikati'nin, Beyrut saldırısının yanı sıra İsrail'in son dönemlerdeki Lübnan'a yönelik tüm ihlallerinin de dosyaya dahil etmesini istediği kaydedildi.

İsrail ordu radyosunda yer alan ve ismi açıklanmayan "yabancı kaynaklara" dayandırılan haberlerde, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamas ofisine insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda Aruri'nin öldürüldüğü belirtilmişti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA da saldırıya ilişkin geçtiği haberde, Aruri ile birlikte 6 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

SALİH EL-ARURİ KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966’da Ramallah’ta doğdu.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı.

El-Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 185
  • Mustafa Akın 3 ay önce Şikayet Et
    BM ye şikayet etmeyin bana söyleyin ben döverim onları. Hatta ağızlarına biber sürerim.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 ay önce Şikayet Et
    BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.
    Cevapla
  • Muzaffer 3 ay önce Şikayet Et
    Artık insanları kandırmayın.Biirleşmiş milletler diye bir şey yok..Filistinde katliama kimlerin birleştiğini gördük.Allâh-u Te'âlâ 'ya şikayet et.Çünkü o her şeyi görüp,bilendir.
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    lan oğlum kimi kime şikayet ediyorsun. bu yaptığınız ben bir şey yapmayacağım demek...
    Cevapla
  • Gece kartalı 3 ay önce Şikayet Et
    Şikayetmi? Hani bir şarkı varya..kimseye etmem şikayet , ağlarım ben halime.....sanki BM ciddiye alacak ....hiçmi askerimiz silahımız yok hele onurunuz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti