Beyrut'taki suikast sonrası Hamas'tan ilk açıklama!

Son dakika haberi... İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas yöneticilerinden Salih el-Aruri'ye suikast gerçekleştirmesinin ardından Hamas'tan ilk açıklama geldi.

GİRİŞ 02.01.2024 21:45 GÜNCELLEME 03.01.2024 10:37
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Hamas, İsrail'in Lübnan'daki ofislerini hedef alan saldırısına ilişkin, "İsrail'in korkakça suikastlerinin Filistin halkının direnişini kıramayacağını" belirtti.

Hamas, İsrail'in insansız hava aracıyla Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırıda yöneticilerinden Salih el-Aruri'nin öldürülmesinin ardından açıklama yaptı.

"DÜŞMANIN NE KADAR BAŞARISIZ OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ"

Saldırı sonrası basın açıklamasında bulunan Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet El-Rişk, "Korkak suikastlar halkımızın metanetini baltalayamaz." dedi.

El-Rişk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Siyonist işgalin Filistin içinde ve dışında Filistin halkımızın liderlerine ve sembollerine karşı gerçekleştirdiği korkak suikastlar, halkımızın iradesini ve metanetini kırmayı, yiğit direnişinin devamını baltalamayı başaramayacaktır. Bu, düşmanın Gazze Şeridi'ndeki saldırgan hedeflerinden herhangi birine ulaşmakta ne kadar başarısız olduğunu bir kez daha kanıtlıyor."

NE OLDU?

Hamas, İsrail'in suikast düzenleyerek, "Gazze'deki hedeflerine ulaşmaktaki başarısızlığını kanıtladığını" kaydetti.

İsrail ordu radyosunda yer alan ve ismi açıklanmayan "yabancı kaynaklara" dayandırılan haberlerde, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamas ofisine insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda El-Aruri'nin öldürüldüğü belirtilmişti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA da saldırıya ilişkin geçtiği haberde, Aruri ile birlikte 6 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

SALİH EL-ARURİ KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966'da Ramallah'ta doğdu.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı.

El-Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 88
  • ALLAH İÇİN 3 ay önce Şikayet Et
    TÜRKİYEDE ÇOK SAYIDA İSRAİLE ÇALIŞAN CASUSLAR VAR SORGULAYIP ÖLDÜRÜN AKSİ HALDE BAŞIMIZA İŞ AÇARLAR. öldürülmesini istiyoruz çeşitli illerde yakalanan israil CASUSLARI İÇİN.
    Cevapla
  • Asım’ın Nesli 3 ay önce Şikayet Et
    Allah kuvvetinize kuvvet cesaretinize cesaret katsın
    Cevapla
  • Realist HAKPEREST 3 ay önce Şikayet Et
    Masum canlıları parçalayan canavarlar, kendilerini sineklerden koruyamayacak duruma düştüklerinde artık geri dönülmez son olduğu anlaşılacaktır.
    Cevapla
  • Realist HAKPEREST 3 ay önce Şikayet Et
    Yaşasın Cehennem Zalimler için, Siyonizm ve Evanjelizm Zülüm Sistemi Yıkılacak, Hak galip gelecek. Korku ve ürkekliklerinden yaşattıkları ve yaktıkları ateş siyonist ve evanjelist zalimleri yakacağı an elbette gelecektir. Bu zalimlerin insanlıktan merhamet dileyecekleri an gelip çattığında umarım vicdanlarda sığınacakları yer bırakmadıkları anlaşılacaktır.
    Cevapla
  • ömer faruk 3 ay önce Şikayet Et
    İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHİ RACİUN......... ALLAH mekanını cennet etsin.Şehadetini kabul etsin........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!