Salih Aruri için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı

İşgalci İsrail'in Lübnan'da düzenlediği terör saldırısında şehit olan Hamas yöneticisi Salih Aruri ve işgale direnen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

GİRİŞ 03.01.2024 10:28 GÜNCELLEME 04.01.2024 09:42
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Terör devleti İsrail’in insansız hava aracıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği saldırıda Hamas’ın 2 numaralı isim Salih Aruri şehit olmuştu. Hamas ofisini vuran İsrail’in terör saldırısında Aruri ile birlikte 7 kişi can vermişti.

Gazze Dayanışma Platformu, şehitler için duyuruda bulundu. Şehit Salih Aruri ve Kassam mücahitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazı bugün Fatih Camii’nde ikindi namazına müteakip kılındı.

Gazze Dayanışma Grubu üyeleri, ikindi namazının ardından Fatih Camisi avlusunda toplandı.

"Hamas'ın yiğit evladı Salih Aruri, şehadetin mübarek olsun" yazılı pankart taşıyan grup, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Daha sonra Salih el-Aruri ve şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazı, Filistinli Alimler Heyeti Başkanı Nevvaf Tekruri kıldırdı.

"ŞEHADETİ ARIYORUM"

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri, verdiği son röportajlardan bir tanesinde, “Şehit olup Allah’a kavuşmak benim için büyük bir zaferdir.” demişti.

Aruri, “Bu yaşıma kadar gelebileceğimi zaten düşünmüyordum. En büyük arzum bu kadar yaşadık, bunu şehadetle süsleyerek Rabbime gitmektir. Zamanlar ve çağlar Allah’ın elindedir. Şehit olarak Allah’a kavuşmak ve hayatımızı sonlandırmak, umduğumuz en büyük zaferdir. Ben şehadeti arıyorum.” diye konuşmuştu.

Salih Aruri, 57 yaşında şehadete ulaştı.

ALLAH ŞEHADETİNİ KABUL ETSİN

Salih El Aruri’nin şehedet haberi üzerine konuşan annesi, “Allah kabul etsin.. Allah kabul etsin” dedi.

Kız kardeşi ise yaptığı açıklamada, “Bizi Şeyh Salih'in şehadeti ile şereflendiren Allah'a hamdolsun. Her gün “Allah’ım bize şehadeti nasip eyle” diye dua ederdi. Diledi ve elde etti. Filistin doğuştur ve zafer geliyor.” sözlerini sarf etti.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 18
  • Tuncer 3 ay önce Şikayet Et
    Kardeşimize ALLAH rahmet eylesin şehadetini kabul etsin mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Siz ne güzel Müslümanlarsınız böyle, görüyoruz ki Rabbim sizleri aramızdan seçmiş ve bu şerefli davayı yüklemiş. Rabbim bizlere de nasip eylesin; bu yükü ve şehadeti İnşaallah, Amin
    Cevapla
  • abdullah 23 3 ay önce Şikayet Et
    Müslüman için ölüm üniversiteden başarı ile mezun olup iyi bir işe kavuşmak gibidir kafir için ise tarifi mümkün olmayan bir azap vardır.o kazandı kafirler kaybetti. Elhamdülillah Müslümanız ne kadar şükür etsek azdır.Ölüm nasıl olsa gelecek ha bu gün ha da yarın ne fark eder önemli olan ahiret
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Rabbim şehadetini kabul etsin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İslam'da gıyabi cenaze namazı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti