Heniyye: Aruri'nin öldürülmesinin yansımalarından İsrail sorumludur

İsrail'in en büyük hedeflerinden olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın üst düzey yöneticisi Salih el-Aruri'nin öldürülmesinin yansımalarından İsrail'i sorumlu tuttu.

Heniyye: Aruri'nin öldürülmesinin yansımalarından İsrail sorumludur
Heniyye: Aruri'nin öldürülmesinin yansımalarından İsrail sorumludur
GİRİŞ 03.01.2024 00:47 GÜNCELLEME 03.01.2024 00:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Heniyye, Aksa TV’de yayınlanan konuşmasında, Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Hamas ofisine düzenlenen saldırıda Aruri ile Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Komutanları Semir Fendi, Azzam el-Akra’nın yanı sıra Hamas mensubu Mahmud Şahin, Muhammed Beşaşe, Muhammed er-Reis ve Ahmed Hammud’un hayatını kaybettiğini belirtti.

Heniyye, “Aruri’nin Lübnan topraklarında öldürülmesi tam anlamıyla bir terör eylemi ve Lübnan’ın egemenliğinin ihlalidir. Halkımıza ve topraklarımıza karşı saldırıların dairesinin genişletilmesidir.” dedi.

İsrail saldırılarının Hamas’ın gücünü arttırdığını söyleyen Heniyye, “Aruri ile Hamas’ın liderleri ve kadrolarının öldürülmesinin yansımalarının sorumluluğu işgalci Siyoniste (İsrail) aittir. Halkımızın direnişini ve kararlılığını kırmayı asla başaramayacaklar.” ifadesini kullandı.

Beyrut’ta Hizbullah’ın kalesi olarak tabir edilen “Dahiye” bölgesinde İsrail’in insansız hava aracı ile Hamas ofisine saldırı düzenlemesi sonucu Aruri ve beraberindeki 6 kişi öldürülmüştü.

İsrail’in söz konusu saldırıyı üstlenmemesine rağmen, İsrail’de iktidardaki Likud Partisi Üyesi İsrailli Milletvekili Danny Danon, saldırı nedeniyle İsrail güçlerini tebrik etmişti.

İsrail Meclisinde Dışişleri ve Güvenlik Komitesi Üyesi de olan Danon, sosyal medya hesabından, “İsrail ordusunu, Şin-Bet'i (İsrail İç İstihbarat Servisi), Mossad'ı (İsrail Dış İstihbarat Servisi) ve güvenlik güçlerini Beyrut'ta üst düzey Hamas yetkilisi Salih el-Aruri'nin öldürmesinden dolayı tebrik ediyorum.” açıklamasında bulunmuştu.

SALİH EL-ARURİ KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966’da Ramallah’ta doğdu.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasının öncü ismi olarak kabul edilen el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı.

El-Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer almıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • sonuc 4 ay önce Şikayet Et
    kudurmuş köpek gibi bir o ülkeye bir bu ülkeye saldıran israil belasını bulacak demek ki.
    Cevapla
  • T d 4 ay önce Şikayet Et
    Hedef Netanyahu....
    Cevapla
  • KADIR 4 ay önce Şikayet Et
    Tabii hizbullah demek Iran demek Iran demek munafik siyonist israil demek yoksa nokta atisi suikast istihbarat olmadan olmaz su muslumanlar ne zaman iranin ehli sunnet ve islam dusmani oldugunu ne zaman anlayacaklar
    Cevapla
  • Kutahyali 4 ay önce Şikayet Et
    Netanyahu yada suikast yapılır inşallah bir an önce Cehenneme boylar
    Cevapla
  • Erdal 4 ay önce Şikayet Et
    Sorumlu olsa nolur olmasa nolur Hastane vuruyor katliam yapıyor sorumlu olmuyor da bundanmı korkacak kudurmuş köpekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision'da 'İsrail' ayıbı, bu kadar da olmaz! Tepkiler çığ gibi...
Dünya Bankası’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Yer almıyor