Lübnan'da Hamas'ın 2 numaralı ismi Salih el-Aruri'ye suikast! İsrail başkentte saldırdı...

Son dakika haberi... İsrail, Lübnan'ın Beyrut’taki Hamas ofisine insansız hava aracı (İHA) ile suikast saldırısı düzenledi. 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, Hamas'ın iki numaralı ismi Salih El Aruri de hayatını kaybetti.

GİRİŞ 02.01.2024 19:32 GÜNCELLEME 02.01.2024 22:24
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde, Hamas'ın bürosunu vurdu.

İHA ile yapılan saldırıda Hamas'ın iki numaralı ismi Salih Aruri'nin öldürüldüğü açıklandı.

Hamas da Salih El Aruri'nin İsrail'in suikast saldırısında hayatını kaybetiğini teyit etti.

LÜBNAN RESMİ HABER AJANSINDAN İLK AÇIKLAMA

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre saldırının ardından İsrail'e ait askeri jetler, Beyrut ve ülkenin güneyindeki Sur şehri semalarında uçuş gerçekleştirdi.

NNA'nın daha önce geçtiği haberde de, İsrail'in, Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un Dahiye'nin Maşrafiye bölgesindeki Hamas ofisine saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi.

SALİH EL-ARURİ KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966’da Ramallah’ta doğdu.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı.

El-Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.




HİZBULLAH'TAN İLK AÇIKLAMA: BU SUİKASTE CEVAP VERECEĞİZ

Bir Hizbullah yetkilisi İsrail'in SİHA'lı suikastı sonrası “Bu suikaste muhakkak cevap vereceğiz” açıklamasını yaptı.

LİBERMAN, HİZBULLAH'IN SALDIRDIĞINI SAVUNARAK İŞGAL ÇAĞRISINDA BULUNDU

İşgal edilmiş topraklar Filistin'de yıllardır Arz-ı Mev'ud safsatasıyla yaşayan Siyonist İsrail, oklarını Lübnan'a çevirdi.

Muhalefetteki İsrail Evimiz Partisi lideri ve eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Hizbullah'ın Lübnan'ın güneyinden "saldırdığını" savunarak bölgenin İsrail tarafından işgal edilmesi çağrısında bulundu.

Avigdor Liberman

İsrail Meclisinde (Knesset) partisinin haftalık toplantısında konuşan Liberman, İsrail'in kuzeyinin Lübnan'dan gelen "saldırılardan etkilendiğini" belirterek, Lübnan'ın bunu "toprakla ödemesi" gerektiğini iddia etti.

Liberman, İsrail güçlerinin Lübnan'ın güney kesimini "kapatmasını" önererek, Hizbullah'ı kuzeye doğru "püskürtmesi gerektiğini" söyledi.

Bu sürecin "50 yıl sürse dahi yapılmasını" isteyen Liberman, "(Lübnan'daki) Litani Nehri ve İsrail arasındaki bölge tamamen İsrail ordusunun kontrolü altında olmalı." ifadesini kullandı.

GAZZE'DEKİ HÜKÜMET: İSRAİL'DEN BEKLENEN BİR SUÇ

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail'in insansız hava aracıyla Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırıda Hamas yöneticilerinden Salih el-Aruri'nin öldürülmesinin ardından açıklama yaptı.

Sevabite, Aruri suikastinin "İsrail'den beklenen bir suç" olduğunu söyledi.

Aruri'nin Filistin davasına hizmet eden sembol bir isim olduğunu vurgulayan Sevabite, "Aruri'nin şehadete ermesini bekliyorduk çünkü ona ve fedakarlıklarına bu yakışır." ifadesini kullandı.

"FİLİSTİN DİRENİŞİ SUİKASTLERE RAĞMEN DEVAM EDECEK"

Sevabite, "Filistin direnişinin suikastlere rağmen devam edeceğinin ve İsrail işgali tamamen ortadan kalkana kadar asla durmayacağının" altını çizdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 157
  • Abdullah Türkiyeli 3 ay önce Şikayet Et
    Ey Yahudi ve Hristiyanlar, müslümanlar ölünce şehit oluyorlar, siz ise geberince cehenneme odun oluyorsunuz. Lanetlenmis Yahudi ve Sapıtmış zalim Hristiyanlar için Yaşasın cehennem. Müslümanlar da artık uyanmalı ve birlik olmalı.
    Cevapla
  • Erkan 3 ay önce Şikayet Et
    şehadet elbette güzel de. Mossad'ın İsrail'in kendini birşey zannetmesini sağlayacak bu saldırı. Cep tel v.s. bunları böyle insanların iz bırakmadan kullanması gerekiyor
    Cevapla
  • Aysel Korur 3 ay önce Şikayet Et
    Bu suikastın müsebbibi Hizbullahtır. Kurulduğu günden beri (1982) Filistin davasını hep baltalamış ve MOSSADA köstebeklik yapmıştır. Allah'ın laneti üzerlerine olsun.
    Cevapla
  • Mahmut 3 ay önce Şikayet Et
    Lübnan da ki bu saldırıda müteselsil sorumlular kim acaba araştırılmalı. Bu istihbaratı kimler verdi acaba. Hedef suikasti gerçekleştirilmesine yardımcı olanlar olmalı. Kimler Aruri yi kaça sattı acaba
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 ay önce Şikayet Et
    küfür etsem değmez bu israil. Müslümanlar artık ne bekliyor bilmiyor. it sürüsü filistinden sürülmeli artık. Aksa özgürleşmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü