Aruri suikastı sonrası Blinken Tel Aviv'e yapacağı ziyareti erteledi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bu hafta Tel Aviv'e yapacağı ziyareti Hamas liderlerinden Salih el-Aruri'nin bu akşam Beyrut'ta İsrail suikasti sonucu öldürülmesinin ardından ertelediği bildirildi.

GİRİŞ 02.01.2024 23:31 GÜNCELLEME 03.01.2024 01:03
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail basınında yer alan haberlerde, Blinken'ın bu hafta Tel Aviv'e yapacağı ziyaretin pazartesi gününe ertelendiği belirtildi.

Haberde, Blinken'ın ziyaretinin ertelenmesi kararın Aruri'nin öldürüldüğü suikast sonrası gelmesine dikkati çekildi.

Öte yandan Jerusalem Post gazetesine konuşan ve adı açıklanmayan kaynaklar, Blinken'ın ziyaretinin "teknik nedenlerle ertelendiğini" ve Aruri suikastıyla alakalalı olmadığını ileri sürdü.

İsrail ordu radyosunda yer alan ve ismi açıklanmayan "yabancı kaynaklara" dayandırılan haberlerde, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamas ofisine insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda Aruri'nin öldürüldüğü belirtilmişti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA da saldırıya ilişkin geçtiği haberde, Aruri ile birlikte 6 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 19
  • Cem 3 ay önce Şikayet Et
    abd bir yahudi eşeğidir! Bu nedenle abd dünyanın her yanına kaos ve kötülük ihracatında 1 numaradır!
    Cevapla
  • cahit 3 ay önce Şikayet Et
    Bilinken İsrail de ofis açsın neden gidip gelip duruyor ki nasıl olsa yahudi dir kendi ülkesinde kalsın ABD dış ilerin den fazla İsrail diş işlerini yapıyor
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    neden iptal eti çünkü hamasın onu öldüreceğini biliyordu korkak
    Cevapla
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Dünya hala izliyor .Filistin ne yasamissa israil aynısını yaşamalı şehirler yerle bir edilmeli .kısasa kısas. Bunlar açıyor israil halkına Filistin yok oluyor çocuğu yaşlısı kadını genci vs.ama km lerce ötede keyif içinde bir israil ve sözde Müslüman devletler var...2 bin 3 bin asker toplasa ülkeler tank tüfek toplantı yapılıp 5 10 ülke sal o tarafa bakalım ne olacak
    Cevapla
  • nasri 3 ay önce Şikayet Et
    Korkak siyon köpeği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda