İsrailli hak örgütü: 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da 242 işgalci şiddeti belgelendi

İsrailli hak örgütü Yesh Din, 2023’ün işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi işgalci şiddeti açısından en şiddetli yıl olduğunu ve sadece 7 Ekim’den sonraki iki ayda 242 işgalci şiddeti olayı yaşandığını bildirdi.

İsrailli hak örgütü: 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da 242 işgalci şiddeti belgelendi
İsrailli hak örgütü: 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da 242 işgalci şiddeti belgelendi
GİRİŞ 03.01.2024 18:56 GÜNCELLEME 04.01.2024 16:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yesh Din, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2023’ün Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik işgalci şiddetinin en şiddetli geçtiği yıl olduğunu belirtti.

İSRAİLLİ ÖRGÜT, İŞGALCİ ZORBALIĞINI BELGELEDİ

Batı Şeria'da 2023’te yüzlerce Yahudi işgalcinin Filistin köylerine baskın düzenlediği ve düzinelerce ev ve aracı ateşe verdiği belirtilen açıklamada, “Yesh Din'in 242 işgalci şiddetini belgelediği ve dokuz Filistinlinin işgalciler tarafından öldürüldüğü 7 Ekim'den bu yana geçen ilk iki ay özellikle şiddetliydi.” ifadelerine yer verildi.

"İŞGALCİ ŞİDDETİ İSRAİL HÜKÜMETİNİN BİR POLİTİKASIDIR"

Açıklamada, “İşgalci şiddeti Başbakan Binyamin Netanyahu'nun iddia ettiği gibi bir kampanya değil, işgalci şiddeti İsrail hükümetinin bir politikasıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Yesh Din’den 28 Kasım’da yapılan açıklamada, İsrailli işgalcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere “savaş kisvesi altında uyguladığı şiddete” dikkat çekilmişti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti: “Saldırılara katılan yüzlerce işglciden hiç kimse bu olaylarla ilgili olarak gözaltına alınmadı, sorguya çekilmedi veya tutuklanmadı (hızla serbest bırakılan biri hariç).

Bu sadece Batı Şeria'daki kolluk kuvvetlerinin bir aksaklığı değil, aynı zamanda İsrailli işgalcilerin masum Filistinlilere uyguladığı şiddetli intikam eylemlerine suç ortağı olan İsrail'in bir politikasıdır.”

YAHUDİ İŞGALCİ (İŞGALCİ) TERÖRÜ ARTIYOR

İsrail’in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 690 bin Yahudi işgalci yaşıyor.

Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Yahudi işgalleri yasa dışı sayılıyor.

Batı Şeria, sık sık İsrail güçlerinin koruması altındaki silahlı Yahudi işgalcilerin baskınlarına ve saldırılarına tanık oluyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğinde 2022 sonunda işbaşına gelen koalisyon hükümetinde aşırı sağcı Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir gibi isimlerin kritik görevlere getirilmesiyle bu saldırılar daha da arttı.

Filistinlilere yönelik ırkçı, ayrımcı eylem ve söylemleriyle tanınan her iki bakan da uluslararası hukuka aykırı bu Yahudi işgal birimlerinde yaşıyor ve Yahudi işgalcileri şiddete teşvik etmeleriyle hatta bu şiddet eylemlerine bizzat katılmalarıyla tanınıyor.

 

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • % 3 ay önce Şikayet Et
    Bütün siyonitleri testere ile keselim canlı canlı derilerini yüzelim
    Cevapla
  • Fatih 3 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar birlik olmadıkça Siyonistin zulmü bitmeyecek
    Cevapla
  • çağrıbey 3 ay önce Şikayet Et
    şeytanın ćocuklari ne yapsanız boş akıbetiniz cehennem ateşi olacak
    Cevapla
  • malatya balabanlı 3 ay önce Şikayet Et
    Hala belge arayan mı var ne belgesi yahu . Bu katil sürülerini Allah kahretsin .
    Cevapla
  • Türk 3 ay önce Şikayet Et
    Allah bu zalim siyonistlerin helakını yakınlaştırsın... Allah yok etsin bu zalimleri..
    Cevapla
  • Şenol 3 ay önce Şikayet Et
    Neden anlamak istemiyorsunuz. Allah değil biz müslümanlar yok edeceğiz. Allah böyle istiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?